Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 1, 2009, 10:52 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Waterloo, Ontario
Posts: 14

My System Specs

Default Bios Update Problem

I just tried to update my Bios on a GA MA770T-UD3P motherboard to the F2 bios.
Qflash froze after reading!
What steps should I take from here?
Attached Images
 
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 1, 2009, 11:46 AM
Sushi Warrior's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grimsby, Ontario
Posts: 1,620

My System Specs

Default

Uh oh. You sure it's frozen? If so you may have some major problems. I have never encountered this error before but from what I understand anything interrupting a BIOS update is very, very bad at best.
__________________
||EK Supreme LT Nickel||MCP355/EK X-TOPV2||EK150 M-O res||MCR220/White||NZXT FN120RB/FN140RB||
Project|Oroborous by NZXT and MNPC
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 1, 2009, 11:46 AM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,039

My System Specs

Default

He should have dual BIOS on that motherboard.... so a bad flash shouldn't affect him, no?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 1, 2009, 11:50 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

just should have to reset the bios no? ( i have never had it freeze on me ether )
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 1, 2009, 11:50 AM
Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Waterloo, Ontario
Posts: 14

My System Specs

Default

The board does have dual Bios. I haven't done a thing with it since it froze this morning during the flash. Been in this state now for over 4 hours.
Suggestions?
Reset and see what happens?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 1, 2009, 12:17 PM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,039

My System Specs

Default

As I said in the other thread, yeah, it's definately locked.

Then, if the computer won't restart do this:

unplug it from the wall and take out the battery on the motherboard

... or do a BIOS reset using the jumper, if you know how, etc etc.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 1, 2009, 12:25 PM
Sushi Warrior's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grimsby, Ontario
Posts: 1,620

My System Specs

Default

Doesn't a BIOS update like, kill the BIOS? As in mess up all the important stuff, not just settings? Think you may have to rely on just the second BIOS.
__________________
||EK Supreme LT Nickel||MCP355/EK X-TOPV2||EK150 M-O res||MCR220/White||NZXT FN120RB/FN140RB||
Project|Oroborous by NZXT and MNPC
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 1, 2009, 04:43 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

yes but working dual bios will recover the dead bios
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 1, 2009, 04:55 PM
Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Waterloo, Ontario
Posts: 14

My System Specs

Default

Reset went okay, it appears the freeze happened before anything was written to the bios. Still F1 Bios. boots to Win 7 no problems. Stability is the same as before trying bios flash. Will try flashing again later tonight. is there another tool to use other than Qflash?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 1, 2009, 05:07 PM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,039

My System Specs

Default

Asus ones allow you to run AsusUpdate right from the desktop. Not sure about Gigabyte boards.

Promise me you'll try unlocking that X2 550 after you figure this all out!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do i update my bios? Bubbzilla Guides & How-to's 8 April 15, 2009 05:24 AM
[FS] eVGA 750i FTW /w bios update DavidDemise Buy/Sell & Trade 5 March 25, 2009 10:21 PM
MSI releases BIOS update for the Wind that lets you OC! Mr. Friendly Mobile Computing 3 October 26, 2008 08:26 PM
How do you update your BIOS? Gameplaywarrior CPU's and Motherboards 10 October 12, 2008 09:20 AM
Update the Bios first thing? Corpus Masochist CPU's and Motherboards 1 October 1, 2007 07:29 PM