Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 9, 2009, 01:56 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: St. Catharines
Posts: 452

My System Specs

Default

Well my new computer arrived
today. Do I installed DVD drive and placed another HD with windows 7 and xp in hotswapxbox bay in my 800d case. Only problem is when it boots it says no drives found press enter to boot from disc. So I put a kubuntu disc in ad installed it on my 1tb HD. Installed fine but when I turned on it said same thing no drives found. Wondering why this is. It was assembled by ncix just no os. Are the bios just trying to boot from disc drive?

Specs: evga classified
corsair 800d
xfx 5870
core i7 920
lg DVD drive
wd caviar black 1tb
corsair hx1000
mushkin redline 6gb ram
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 9, 2009, 02:07 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

check in bios to make sure sata ports are enabled
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 9, 2009, 02:18 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: St. Catharines
Posts: 452

My System Specs

Default

Ok I will. Do you know what button takes me to bios? I can check manual but by the time my screen boots it has already switched to the error message
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 9, 2009, 02:23 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

normally it's the delete key but i don't have any evga boards right know so i can't remember I am hoping someone with this board will chime in lots of classified boards owners here I believe so you should be ok
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 9, 2009, 02:47 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: St. Catharines
Posts: 452

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by gingerbee View Post
normally it's the delete key but i don't have any evga boards right know so i can't remember I am hoping someone with this board will chime in lots of classified boards owners here I believe so you should be ok
Ok thanks for the help I will check hen I get home. It os the delete key I checked online. If the Sata is enabled could it be anything else? Should certain sata cables be plugged in to certain sata ports? Seems weird since ncix was soposed to test it. Could it be maybe the mono drivers aren't installed?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 9, 2009, 03:54 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,949
Default

the dvd drive is IDE or Sata ?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 9, 2009, 04:04 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

no motherboard drivers are needed if using vista or 7. the port should not matter but make sure in the bios it's on sata o or 1 just to be on the safe side should not matter
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 9, 2009, 04:17 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: St. Catharines
Posts: 452

My System Specs

Default

Everything is sata. I will Check thanks again
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 9, 2009, 06:37 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: London
Posts: 1,411

My System Specs

Default

Check the power to the drives as well.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 9, 2009, 06:39 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: St. Catharines
Posts: 452

My System Specs

Default

Ok it's weird though I could feel vibrations from the drives and they were reconised in kubuntu. Maybe they won't boot in hotswap? Weird
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EVGA Classified 4 way SLI Phobia Press Releases & Tech News 22 September 15, 2009 07:39 PM
EVGA Announces GTX 285 Classified and X58 Classified 4-Way SLI Motherboard voklskier4452 Press Releases & Tech News 38 September 9, 2009 03:17 PM
EVGA X58 Classified GIVEAWAY!!! somecanadianguy CPU's and Motherboards 40 May 31, 2009 10:35 AM
EVGA X58 Classified belgolas CPU's and Motherboards 121 April 6, 2009 04:52 PM
VR-Zone & EVGA Forums - EVGA X58 SLI Classified - NF200 Monster! zlojack Press Releases & Tech News 26 March 19, 2009 06:05 PM