Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 2, 2009, 04:28 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,776

My System Specs

Default S video isn't working on my Vid card how can I test it?

just got my card ( well a newer cardreplacement) back from an RMA but for some reason the card isn't seeing my tv which is plugged in to the s video out so I am thinking that the s video isn't working,but if I plug in my ati card it works but the nvid 285 card it doesn't seem to be working is there a way to test this?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 2, 2009, 06:02 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,357

My System Specs

Default

Force TV detection enabled?
As a last resort you can put 2 75 ohm resisters on the s-video line, one between pins 4 and 2 and one between pins 1 and 3.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 3, 2009, 06:09 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,776

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Supergrover View Post
Force TV detection enabled?
As a last resort you can put 2 75 ohm resisters on the s-video line, one between pins 4 and 2 and one between pins 1 and 3.
yes Force TV detection enabled
where can I find the 75 ohm resistors and how do I put them on?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 5, 2009, 03:52 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,776

My System Specs

Default

hmm I wonder if a Scart adapter would work and where I can buy one
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 5, 2009, 04:10 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 16,893

My System Specs

Default

Do you get any kind of signal at all? (I'm wondering if there's a NTSC/PAL jumper on the card)
__________________
Gigabyte Z97N-WIFI / i7 4770K / 2X 8G Gskill 1866 Sniper / XFX XTR 750 / EVGA GTX 970 SSC ACX 2.0+
AZZA Titan 240 / Custom WC / Intel 730 Series 480GB SSD / Seagate Barracuda 1TB / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 1X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / Uncased 256GB Sandisk Z400S SSD / Mini-Box M350 / 24" Westinghouse L2410NM
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 5, 2009, 04:13 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,357

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Shadowmeph View Post
yes Force TV detection enabled
where can I find the 75 ohm resistors and how do I put them on?
Radio Shack should have them.

You can solder them into the line or you can attach them to the female plug, insert 1 end in pin2 and the other end in pin4. Do the same for pin1 and pin3 then plug the cable in. Then power up.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 5, 2009, 04:34 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,776

My System Specs

Default

I don't get any signal . even if the PAL switch is on I would think that I would get something on my TV
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Secondary USB Display not working with ASUS Video card Brad P Troubleshooting 1 May 23, 2009 06:48 AM
Thumbnails for video files not working ipaine O/S's, Drivers & General Software 6 February 21, 2009 08:35 PM
what vid card should I get? omgwtf Video Cards 17 December 15, 2008 06:34 PM
Stupid Floppy Drive isn't working?!?! bushwickbill Storage 8 August 7, 2008 05:28 PM
HD3870 video inputs on vista not working? vinister Video Cards 3 April 9, 2008 07:40 PM