Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 29, 2009, 08:56 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 3,344
Default Wierd crashing problem

I seem to be having a weird issue with windows, everything I run, at some point crashes. It first started off with Firefox, crashes on every website I visit. I was studying using a pdf file in foxit reader, that also crashed once in a while.

I actually also had an issue with this RPC Timer (can't remember exact name, but it usually shuts down the pc), unfortunately I forgot to disable automatic restart, because that RPC timed out to shut down, blue screen flashed and system restarted.

I have a feeling it's the hard drive, but it could be something else too, any ideas what it is.. Not sure if this helps, but every since I put my water loop back up, before the mobo posts, it reboots 3 times with a code 9A (Biostar i45 mobo), I read about a similar issue Gord aka SugarJ was having, but he managed to RMA the board. I don't even know if it's the board or not. Anyhow, at the 3rd reboot (that's system goes down completely and powers up again), it POSTS and to windows.

Any suggestions/help is appreciated :) :help:
__________________
Intel E8400, Biostar TPower i45
G-Skill PC2-8500 4GB, Saphire HD4870 512mb
Cooler Master HAF 932, Enermax Galaxy DXX 1000W
Samsung 931BW 19" LCD, Logitech MX Revolution
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 29, 2009, 09:00 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Well, pass memtest, go to your HDD manufacturer website and download the test tools privided by them. ATI tools to test your video card, then try swapping the PSU. After testing all part you will be abble to isolate if it's the mobo or not. Also try to run at stock speed and clrear Cmos.

Ask for more.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 29, 2009, 09:38 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 3,344
Default

Quote:
Originally Posted by martin_metal_88 View Post
Well, pass memtest, go to your HDD manufacturer website and download the test tools privided by them. ATI tools to test your video card, then try swapping the PSU. After testing all part you will be abble to isolate if it's the mobo or not. Also try to run at stock speed and clrear Cmos.

Ask for more.
Thanks.. question, the WD tools, do I use in windows, or it asks me to reboot. As for ATI, I have catalyst suite installed, what would I use to test the video card. All settings are on stock though..
__________________
Intel E8400, Biostar TPower i45
G-Skill PC2-8500 4GB, Saphire HD4870 512mb
Cooler Master HAF 932, Enermax Galaxy DXX 1000W
Samsung 931BW 19" LCD, Logitech MX Revolution
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 29, 2009, 10:04 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

ATI tools is a software wich test for actifact and defective memory on GPU. download it at guru3d or elsewhere on google, open it and press scan for artifact let it run about 15 minute. If he found no error your GPU might be ok.
http://brecio.files.wordpress.com/2008/06/atitools.gif

This is a screen shot of what it's looking. The software have nothing to do with ATI driver it's a complete independent company witch make it.
For the western digital tools. I don't remember if you have to reboot I think no. But yes it is in windows. If you are capable of doing a boot CD you can also use it before windows. I don't remember if the Tpower have a in-bios memtest. If no, download this one.
MemTest: RAM reliability tester for Windows
Just click download.

Ask for more.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 29, 2009, 10:25 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

sorry wrong thread
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 29, 2009, 10:37 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 3,344
Default

Well currently ongoing a 11 min artifact test with ati tool, no issues. Although I noticed, half my software is not corrupt, even like a .exe file of gpu-z that doesn't need install, comes up as File is corrupt, my games don't open either. Daemon tools also refuses to open..

I wonder if this is software related or hardware :(
__________________
Intel E8400, Biostar TPower i45
G-Skill PC2-8500 4GB, Saphire HD4870 512mb
Cooler Master HAF 932, Enermax Galaxy DXX 1000W
Samsung 931BW 19" LCD, Logitech MX Revolution
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 29, 2009, 10:52 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 3,344
Default

Ok there seems to be some problem.. Pictures by miggs78 - Photobucket

Uploaded some OCCT test results on photobucket, test failed within a minute of it starting..
__________________
Intel E8400, Biostar TPower i45
G-Skill PC2-8500 4GB, Saphire HD4870 512mb
Cooler Master HAF 932, Enermax Galaxy DXX 1000W
Samsung 931BW 19" LCD, Logitech MX Revolution
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old September 29, 2009, 11:00 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

well you can try a burn test with Orthos to see if your CPU is the problem. But if GPU ad artifact after 11 minute that isn't good at all.

Ask for more.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wierd Crash Error X9999 Troubleshooting 2 September 20, 2009 11:32 AM
something wierd going on with my hdd kyle_L Troubleshooting 8 July 13, 2009 05:00 PM
VERY wierd behavior Toronto122 New Builds 25 April 3, 2009 03:50 PM
4850 CF BSOD/Crashing Problem derrXIII Video Cards 6 October 10, 2008 03:17 PM
clocking and crashing and gaming and folding and crashing vinister Overclocking, Tweaking and Benchmarking 5 June 30, 2008 11:22 AM