Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 20, 2009, 04:17 AM
Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 19
Default Wierd Crash Error

2 Days ago I started getting a blue screen about every half hour with uncorrectable hardware error running on Windows 7 build 7100.

Error
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8004A98028
BCP3: 00000000F2000040
BCP4: 0000000000000800

I ended up testing my memory with memtest and the one with windows and found no errors. I then put my cpu back to stock 2.4 GHz with stock voltage 1.2875 volts and the same blue screen happened within minutes multiple times. So I tried 2.4 GHz with 1.3 volts didn't blue screen right away but did within about 20 minutes twice. I found with high vcore blue screen came slower. I tried 1.4 volts in bios next at 3.0 GHz for the heck of it and only took 2 hours to blue screen, so now I'm at 1.425 in the bios and it hasn't blue screen yet about 34 hours @ 3.5GHz. I haven't tried reinstalling but seams stable with a higher vcore. The computer was idle the times it crashed. Hardware specs in sig.
__________________
Core i7 860 w/ EK Supreme HF | 2x 5850 w/ 2x EK 5850 Nickel Plated Blocks | EVGA P55 FTW | 8 GB OCZ Gold DDR3 1600 | Corsair 750 Watt
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 20, 2009, 04:59 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,923
Default

i susspect leaking caps within cpu circuitriy any chance trying cpu on another MB
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 20, 2009, 11:32 AM
Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 19
Default

thanks for the tip. I found the main ATX connector wasn't fully square so the top part was little loose and I was able to get it to boot finally at stock has been running so far fine for 4 hours at 2.4 GHz with 1.2875 volts, I hope that was the problem.
__________________
Core i7 860 w/ EK Supreme HF | 2x 5850 w/ 2x EK 5850 Nickel Plated Blocks | EVGA P55 FTW | 8 GB OCZ Gold DDR3 1600 | Corsair 750 Watt
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
something wierd going on with my hdd kyle_L Troubleshooting 8 July 13, 2009 05:00 PM
Weird Crash Issue ChuckleBrother Troubleshooting 8 May 25, 2009 06:37 PM
VERY wierd behavior Toronto122 New Builds 25 April 3, 2009 03:50 PM
Linux first to crash :( Shadowed O/S's, Drivers & General Software 5 September 10, 2007 07:01 AM
Vista Crash?? Marzguitarz CPU's and Motherboards 5 February 3, 2007 10:53 PM