Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old August 29, 2009, 10:51 AM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,833
Default

Can that build, use the intel raid. Shut off that crap gigaraid. Follow my instructions.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old August 29, 2009, 10:52 AM
shayan288's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 911
Default

? what ?
__________________
The 288

Q9550 E0 stepping @ 4Ghz
Gigabyte EP45 UD3P
G.Skill pc2 8500 1066mhz RAM
Corsair TX750 Watt Power Supply
Western Digital 500gb and Seagate 500gb in RAID 0
Western Digital 250gb
Antec 1200
OCZ Vendetta 2 LGA 775 CPU cooler with bolt thru kit
XFX HD5970
Steelseries 7G Mechanical Keyboard
Samsung 305T 30 Inch 2560x1600 LCD monitor
Altec Lansing 5.1 Surround Speakers, Sennheiser HD215's, G35's
Steelseries Xai Laser Mouse
Windows 7 Ultimate x64
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old August 29, 2009, 10:52 AM
shayan288's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 911
Default

I thought they didnt have intel RAID
__________________
The 288

Q9550 E0 stepping @ 4Ghz
Gigabyte EP45 UD3P
G.Skill pc2 8500 1066mhz RAM
Corsair TX750 Watt Power Supply
Western Digital 500gb and Seagate 500gb in RAID 0
Western Digital 250gb
Antec 1200
OCZ Vendetta 2 LGA 775 CPU cooler with bolt thru kit
XFX HD5970
Steelseries 7G Mechanical Keyboard
Samsung 305T 30 Inch 2560x1600 LCD monitor
Altec Lansing 5.1 Surround Speakers, Sennheiser HD215's, G35's
Steelseries Xai Laser Mouse
Windows 7 Ultimate x64
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old August 29, 2009, 10:55 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

ich10r the r stand for raid ( I have had lots of problems with gigaraid control under windows 7 it does not work adn will give error's all the time, gigaraid is not windows 7 compatible)
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old August 29, 2009, 10:58 AM
shayan288's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 911
Default

so what im doing right now will get me errors in the future?
__________________
The 288

Q9550 E0 stepping @ 4Ghz
Gigabyte EP45 UD3P
G.Skill pc2 8500 1066mhz RAM
Corsair TX750 Watt Power Supply
Western Digital 500gb and Seagate 500gb in RAID 0
Western Digital 250gb
Antec 1200
OCZ Vendetta 2 LGA 775 CPU cooler with bolt thru kit
XFX HD5970
Steelseries 7G Mechanical Keyboard
Samsung 305T 30 Inch 2560x1600 LCD monitor
Altec Lansing 5.1 Surround Speakers, Sennheiser HD215's, G35's
Steelseries Xai Laser Mouse
Windows 7 Ultimate x64
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old August 29, 2009, 10:59 AM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,833
Default

Read my instructions on the previous page. Follow them. The intel ich10r (the r stands for raid) controller is the best solution out there.

Just google 'GA-EP45-UD3P gsata raid 0' and you'll see a ton of people having grief with Gigabytes raid solution. I checked and it is using a jmicron controller.

Scrap it. Go into the gigaraid setup, remove the drives from the array, disable raid on the gigaraid controller and then set up an array on the orange ports .
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old August 29, 2009, 11:00 AM
shayan288's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 911
Default

But even if its working now? Like after windows 7 is set up itll give me errors?
__________________
The 288

Q9550 E0 stepping @ 4Ghz
Gigabyte EP45 UD3P
G.Skill pc2 8500 1066mhz RAM
Corsair TX750 Watt Power Supply
Western Digital 500gb and Seagate 500gb in RAID 0
Western Digital 250gb
Antec 1200
OCZ Vendetta 2 LGA 775 CPU cooler with bolt thru kit
XFX HD5970
Steelseries 7G Mechanical Keyboard
Samsung 305T 30 Inch 2560x1600 LCD monitor
Altec Lansing 5.1 Surround Speakers, Sennheiser HD215's, G35's
Steelseries Xai Laser Mouse
Windows 7 Ultimate x64
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old August 29, 2009, 11:01 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

+1 to what squeetard said he's right. I was 1 of those complaining works in vista for me but not 7
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old August 29, 2009, 11:03 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by shayan288 View Post
Like after windows 7 is set up itll give me errors?
That's what happened to me many times over before i realized what the problem was and then i tried using it just for raid storage but that didn't work either
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old August 29, 2009, 11:05 AM
shayan288's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 911
Default

Alright uh where can I get INTEL RAID drivers?
__________________
The 288

Q9550 E0 stepping @ 4Ghz
Gigabyte EP45 UD3P
G.Skill pc2 8500 1066mhz RAM
Corsair TX750 Watt Power Supply
Western Digital 500gb and Seagate 500gb in RAID 0
Western Digital 250gb
Antec 1200
OCZ Vendetta 2 LGA 775 CPU cooler with bolt thru kit
XFX HD5970
Steelseries 7G Mechanical Keyboard
Samsung 305T 30 Inch 2560x1600 LCD monitor
Altec Lansing 5.1 Surround Speakers, Sennheiser HD215's, G35's
Steelseries Xai Laser Mouse
Windows 7 Ultimate x64
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Move RAID 0 array to new Mobo? Squeetard Storage 1 January 31, 2009 09:33 PM
Having trouble installing Vista Zippoh Troubleshooting 18 December 11, 2008 06:01 PM
Missing RAID array iv:xx Troubleshooting 10 June 12, 2008 08:16 AM
9 drive ssd raid 0 array tzetsin Storage 3 May 3, 2008 12:03 PM
Raid Array Questions? Robscix Storage 13 December 5, 2007 03:59 PM