Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 9, 2009, 04:19 PM
WolfBane's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2008
Location: new bruinswick
Posts: 880
Default Random crash in game :(

Ok here s what i got !!1 running a x3110 with 4 gig wced 260 vid card , oc to 4.0 on the proc .



Application has crashed: access violation

-------------------------------

Callstack:

nvd3dum (???) ???
nvd3dum (???) NvDiagUmdCommand
nvd3dum (???) NvDiagUmdCommand
nvd3dum (???) NvDiagUmdCommand
nvd3dum (???) ???
d3d9 (???) Direct3DCreate9
d3d9 (???) Direct3DCreate9
d3d9 (???) Direct3DCreate9
d3d9 (???) Direct3DCreate9
d3d9 (???) Direct3DCreate9
TerminatorSalvation (???) ???
TerminatorSalvation (???) ???


-------------------------------

Current thread: Renderer

-------------------------------

System information:
Application version : 1.0.100.11380
CPU : Intel(R) Xeon(R) CPU E3110 @ 3.00GHz (2 cores); SSE; SSE2; SSE3; SSSE3; SSE4.1
DirectX : 9.0c
Distribution : dvd_no_russian
GPU : NVIDIA GeForce GTX 260 / nvd3dum.dll[8.15.11.8585]
Language : english
Memory : 3326 MB
OS : 5.1.2600 (Service Pack 2) 0x100-0x1 (32 bits)
Physics : threaded
Renderer : DX9 threaded
Sound : Realtek Semiconductor Corp. (Speakers (Realtek High Definition Audio))

ANY IDEAS?
__________________
I use paypal only.:)
Remember... Four boxes keep us free: the soap box, the ballot box, the jury box, and the cartridge box.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 9, 2009, 04:31 PM
odis172's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 683

My System Specs

Default

So does it crash everytime you run this game?
Need some more general details
__________________
Laptop: Lenovo T420 - Core i5 2520 - 8GB DDR3
Server: 2 xeon E5530 - Asus Z8N-D6 - 12GB DDR3 - 8x 500GB raid 50 - Perc 6/i - Compucase RA448A00
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 9, 2009, 04:34 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,589

My System Specs

Default

How long has the processor been OC'ed? It could be an unstable OC system causing the crash, it could be perhaps the graphics card having some bad sectors/bits in memory, same with the RAM itself. What game(s) does it crash in?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 9, 2009, 04:36 PM
WolfBane's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2008
Location: new bruinswick
Posts: 880
Default

CHIP BEEN OCED TO 4.0 FOR MONTHS NOW , dang caps, ummm ram is not oced and vid card is new and wced with no problems !! So i dunno?
__________________
I use paypal only.:)
Remember... Four boxes keep us free: the soap box, the ballot box, the jury box, and the cartridge box.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old June 9, 2009, 04:41 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

nv / direct3d means it's the GPU. If it's a random crash, it's just that. Shit happens.

But if it happened more than once in the same game, it could be an incompatibility with said game.

If it happened in other games, then it's a different story.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old June 9, 2009, 05:01 PM
WolfBane's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2008
Location: new bruinswick
Posts: 880
Default

the game is Terminater salvation good game ,
__________________
I use paypal only.:)
Remember... Four boxes keep us free: the soap box, the ballot box, the jury box, and the cartridge box.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old June 9, 2009, 05:03 PM
WolfBane's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2008
Location: new bruinswick
Posts: 880
Default

Nope Jpohn it only crashs in this game , All other games rock
this is a good game the graphics are pretty darn good to :)
i can play for a while then it crashs
then go back into it and play say 20 mins then it crashs


GOt to be some thing i aint got right or its just a new game with bugs etc etc
__________________
I use paypal only.:)
Remember... Four boxes keep us free: the soap box, the ballot box, the jury box, and the cartridge box.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old June 9, 2009, 05:11 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

Game incompatibility - look for new drivers (which nvidia ones are installed), and look for a game patch too.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old June 9, 2009, 05:11 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,589

My System Specs

Default

It could be driver conflict with the game and your graphics card. Are the drivers the most up to date for it, though it could be a recent update that may have caused the conflict. So if it isn't the most updated, update, if it is, roll back an update or two to see if that helps.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old June 9, 2009, 06:20 PM
odis172's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ottawa, ON
Posts: 683

My System Specs

Default

Did a quick search, lots of problems with this game. Is this a retail copy?
__________________
Laptop: Lenovo T420 - Core i5 2520 - 8GB DDR3
Server: 2 xeon E5530 - Asus Z8N-D6 - 12GB DDR3 - 8x 500GB raid 50 - Perc 6/i - Compucase RA448A00
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trine, upcoming random game.. Realityshift Gaming 9 August 13, 2009 10:46 AM
Weird Crash Issue ChuckleBrother Troubleshooting 8 May 25, 2009 06:37 PM
GPU crash. Not sending results Alwaysrun HardwareCanucks F@H Team 1 March 14, 2009 09:15 PM
Linux first to crash :( Shadowed O/S's, Drivers & General Software 5 September 10, 2007 07:01 AM
Vista Crash?? Marzguitarz CPU's and Motherboards 5 February 3, 2007 10:53 PM