Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 22, 2009, 08:47 PM
element291's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Barrie, Ontario
Posts: 674
Default Vista starting in 16bit Colour

Hey guys, I've just wiped my computer (late spring cleaning) and reinstalled vista.

Everything has been going great, except I've noticed everytime I restart my computer, vista has set my display to 16 bit (med) colour, instead of 32 bit (high).

I have to manually change it everytime.

Anyone have any ideas as to why this might be happening.... I really dont feel like changing it everytime.
__________________

| ASUS P8Z68-VPRO | Intel i5 2500K | 8Gb Patriot Viper Xtreme | 2x 60gb OCZ Solid 3 SSD | EVGA GTX260 Core216 |




Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 24, 2009, 02:35 PM
element291's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Barrie, Ontario
Posts: 674
Default

anyone?

(it only starts up in 16 bit sometimes. like 3/5)
__________________

| ASUS P8Z68-VPRO | Intel i5 2500K | 8Gb Patriot Viper Xtreme | 2x 60gb OCZ Solid 3 SSD | EVGA GTX260 Core216 |




Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 24, 2009, 05:12 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,924
Default

what driver are using for video?

question is LCD poster enabled in CMOS
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 25, 2009, 12:18 PM
Cowboy's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,375
Default

Could be a driver issue or incompatibility. Happened to me on a 9600GT.

All I did was dig up some older drivers (the newest available were BETA at the time) and it worked like a charm after that.
__________________


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 25, 2009, 03:15 PM
element291's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Barrie, Ontario
Posts: 674
Default

lcd poster is enabled.. i am running the newest drivers on nvidias website
__________________

| ASUS P8Z68-VPRO | Intel i5 2500K | 8Gb Patriot Viper Xtreme | 2x 60gb OCZ Solid 3 SSD | EVGA GTX260 Core216 |




Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 25, 2009, 06:28 PM
Cheator's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,093
Default

Have the same issue with my HTPC actually. I'm running a 3450 on it as well, so its probably not drivers.
__________________
Optimus: Antec P180, Asus P5Q-E, E8400, 4 GB RAM, Asus 4850, Seagate 320gb, Antec TC II

Teletraan I: Asus P5K-E/WIFI, E4500, 2 GB RAM, ATI 3450, Sapphire Theatrix, 2.25TB storage, Antec SP2 400w

Galvatron: Asus M2NPV-VM, 3800+ X2, 2GB RAM, NV8500GT, Seasonic 500w

Tracks: Acer AS5920, C2D 2.1ghz 45nm, 3GB DDR2, NV8600m GT, 250gb hdd

Hound: Gigabyte GA-MA74GM-S, AMD 4400+ X2, 1 GB RAM, 2900XT, 500w Seasonic

My Heatware!
| Got RMA? Tell us your experience! | VOIP Help? PM ME!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
colour laser printer tzetsin Off Topic 5 March 24, 2009 12:58 PM
Interior Paint Colour for Haf 932? chouchou Cases 5 November 19, 2008 07:56 AM
Noctua Colour Change JD Case Mods, Worklog & Gallery 10 June 8, 2008 12:54 PM
starting HTPC david17 HTPC Systems & Software 13 January 4, 2008 03:13 PM
Case Colour BALISTX Cases 11 May 3, 2007 07:12 AM