Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old May 15, 2009, 05:10 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 17,538

My System Specs

Default

Almost guaranteed that there's an option for burning off backup disks, and that should be done immediately on any laptop to allow for slapping in a fresh HDD if the installed one craps out. What make is the laptop?
__________________
ASUS ROG Strix Z370-G Gaming (WiFi AC) / i7 8700K / 2X 8G XPG Spectrix D40 (3000) / XFX XTR 750 / ASUS Strix GTX 1070ti
AZZA Titan 240 / Custom WC / Intel 730 Series 480GB SSD / Intel 760p 512GB NVMe / Seagate Barracuda 1TB / ASUS SWIFT PG279Q

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 1X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / Uncased 256GB Sandisk Z400S SSD / Mini-Box M350 / 24" Westinghouse L2410NM
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old May 15, 2009, 05:40 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: AB
Posts: 1,212
Default

ok, there is that. creating the disks now. I still want to do a mirror though, save me from having to reinstall the OS and all the extra programs / settings / favorites.... you know what i mean.
__________________

vista 64 on these rigs
Q9450 @ 3.5Ghz | E8400 @ 4.2Ghz
8gb Muskin Redline. | 2gb Kingston Hyperx
________________________________|_________________ ______________
EVGA 780i FTW ----\--||___||--/---- EVGA 780i SLI
Antec TP Quatro 1000W \ :==^==: / Antec TP Quatro 850W.
Nvidia 9800 GX2 X 2 SLI \|--o--|/ Nvidia 8800 GTS X 2 SLI
1X 500GB Western Digital. \_____/ 3X 150GB WD RAPTOR RAID-0
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old May 16, 2009, 12:43 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: AB
Posts: 1,212
Default

Welp, tried acronis trueimage '09, it copied the os drive perfectly, booted to it an everything, but as i feared, the backup os partition was broken. trying the rescue disks now. but from what i was reading while going through the menus, it doesnt say anything about restoring the backup partition.
__________________

vista 64 on these rigs
Q9450 @ 3.5Ghz | E8400 @ 4.2Ghz
8gb Muskin Redline. | 2gb Kingston Hyperx
________________________________|_________________ ______________
EVGA 780i FTW ----\--||___||--/---- EVGA 780i SLI
Antec TP Quatro 1000W \ :==^==: / Antec TP Quatro 850W.
Nvidia 9800 GX2 X 2 SLI \|--o--|/ Nvidia 8800 GTS X 2 SLI
1X 500GB Western Digital. \_____/ 3X 150GB WD RAPTOR RAID-0
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old May 16, 2009, 02:06 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 17,538

My System Specs

Default

Let me know how you make out with the restore disks. I'd be surprised if it doesn't restore the hidden OS partition, as they generally return the computer to exactly the same configuration as new. (Including all of the crapware, so don't forget to check out "decrapifyer.... :) ).
__________________
ASUS ROG Strix Z370-G Gaming (WiFi AC) / i7 8700K / 2X 8G XPG Spectrix D40 (3000) / XFX XTR 750 / ASUS Strix GTX 1070ti
AZZA Titan 240 / Custom WC / Intel 730 Series 480GB SSD / Intel 760p 512GB NVMe / Seagate Barracuda 1TB / ASUS SWIFT PG279Q

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 1X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / Uncased 256GB Sandisk Z400S SSD / Mini-Box M350 / 24" Westinghouse L2410NM
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old May 17, 2009, 12:36 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: AB
Posts: 1,212
Default

Mission accomplished...ish... I got done what i set out to do, unfortunatly it was a bit more lengthy and involved that i would think it should be.

your right about the disks, they worked as you assumed they would, restored the recovery drive and all. I made a backup image with acronis before i pulled the drive out, stuck it on an external drive, ran the system reset partition, it of course installed the OS an the crap, but didnt much matter because as soon as it would let me i reinstalled acronis and restored the backed up partition. Now its like it never happend. mission accomplished.

whats this about decrapifyer? the answer to my prayers? lol i'm going to look it up right now.
__________________

vista 64 on these rigs
Q9450 @ 3.5Ghz | E8400 @ 4.2Ghz
8gb Muskin Redline. | 2gb Kingston Hyperx
________________________________|_________________ ______________
EVGA 780i FTW ----\--||___||--/---- EVGA 780i SLI
Antec TP Quatro 1000W \ :==^==: / Antec TP Quatro 850W.
Nvidia 9800 GX2 X 2 SLI \|--o--|/ Nvidia 8800 GTS X 2 SLI
1X 500GB Western Digital. \_____/ 3X 150GB WD RAPTOR RAID-0
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] hard drive for laptop CTA Buy/Sell & Trade 14 April 1, 2009 12:44 PM
Hard Drive failure? HalifaxJ Troubleshooting 24 March 19, 2009 02:05 PM
[WTB] Hard drive of some sort Flintblade Buy/Sell & Trade 1 January 1, 2009 07:21 AM
failed s.m.a.r.t (old hard drive) CTA Storage 22 August 25, 2008 07:34 PM
Hard drive WolfBane Storage 8 July 24, 2008 12:08 PM