Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 30, 2007, 02:38 PM
Unklmo's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mtl, Qc
Posts: 160
Default which one, and can i move it ?

:help: hey guys.
i'm starting to piece my pc together and i've got a couple of questions.
on the Antec 900, from the top I/O i have an "AC'97" connector and an "HD Audio" connector to choose from.if i'm understanding the manual right, i should be selecting the "HD" connector, as i want to use the front ports as well. right ?
which one do i choose?
also, as it's coming from the top, if i connect it to the "Front Audio Connector" as per the 680i manual says, the cable comes across the mobo (diagonally) almost taut. right across the pci-e slots and all.
now i see there's another serial connector on the bottom right side of the mobo that doesn't have any specific id to it. can i use that one instead ? or am i bound by the other one?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 30, 2007, 04:19 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,605
Default

You can either choose to use the old style AC'97 or the new standard HD Audio, which ever you choose Vista works better with HD Audio than AC'97 imho.

In regards to the wire if its super tight then don't plug it in and just buy some extension cables.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 30, 2007, 04:54 PM
Unklmo's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mtl, Qc
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by enaberif View Post
You can either choose to use the old style AC'97 or the new standard HD Audio, which ever you choose Vista works better with HD Audio than AC'97 imho.

In regards to the wire if its super tight then don't plug it in and just buy some extension cables.
i'm looking at some extension cables now for the AC'97. i haven't found any yet for the HD. i'm not running Vista.
thnx
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 30, 2007, 07:10 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,605
Default

Quote:
Originally Posted by Unklmo View Post
i'm looking at some extension cables now for the AC'97. i haven't found any yet for the HD. i'm not running Vista.
thnx
HD Audio is better to use all around as it will give you better options but if restrictions are tight you can always use the ac'97 extension cable..

may I ask where you found it?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chartered Semi in talks to move AMD to higher tech Babrbarossa Press Releases & Tech News 1 March 22, 2007 03:19 AM