Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 13, 2009, 07:06 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surabaya, East Java
Posts: 50

My System Specs

Default pci-e lanes troubles

hi guys, i hope i'm posting in the correct section.
I have a MSI DKA790GX, it is advertised to have x8 speeds at crossfire
but according to cpuz and ccc it is only running at x4 + x8
on slot 1 i have 4870 and slot 2 i have 4850, i have tried disabling crossfire and it still reports x4 x8
any advice on how to fix this?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 13, 2009, 07:33 AM
Rookie
 
Join Date: May 2009
Location: Hamilton
Posts: 35
Default

bios settings?

update bios maybe?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 13, 2009, 07:48 AM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,708
Default

Does this motherboard have a jumper between the PCI-E slots to manually change their configuration?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 13, 2009, 11:18 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surabaya, East Java
Posts: 50

My System Specs

Default

nope, no jumper at all
i am currently using the newest bios for the mobo too.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 13, 2009, 11:38 AM
Cptn Vortex's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver
Posts: 3,735
Default

Do you have anything in any of the PCIe 1x slots?
__________________
The Vortex H20

Coolermaster ATCS 840 w Window panel
MSI Z77A-GD65
Intel i7 3770K @ 4.6GHZ 1.28v
Galaxy GTX 680 @ 1241MHZ
8GB Mushkin Blackline 1600MHZ 9-9-9-24 1.5v
Asus Xonar Essence STX
OCZ Z-Series GOLD 850W
2 x 128GB Corsair Force GT SATA3 SSD RAID0 :)
Acheiva Shimian Q270 Lite 2560x1440

Benq W500 Pojector.

Watercooling:
EK Supreme HF, EK FC GTX 680 Block, MCR320+Gelid Silent 12 Push/Pull, DD Pump, EK Multioption 100ml Res, EK Coolstream XT 220 RAD Gelid Wings Push/Pull.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 13, 2009, 11:39 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,066

My System Specs

Default

Is there by some chance a setting in the BIOS to make the Lanes Full speed?
I'm not familiar with an MSI Bios, but I know when I first put the RAM in my folding RIg, it had to be setup in BIOS to run full speed.

Just a thought at least.
ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 13, 2009, 03:02 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2009
Location: Surabaya, East Java
Posts: 50

My System Specs

Default

new update:
it seems this problem only occurs with my 4870, with my 4850 lane is x16.
also with 4870 installed, the onboard video pops up in both cpuz and ccc. as i recall onboard video should've shut itself down when the motherboard detects pci-e display adapters.
i tried reinstalling the ati drivers but still no change.
what do you guys think? vista 64 being screwy and needing a reformat, or is it the bios of the mobo, or maybe the 4870 is a fud(although it plays really well, no stutter whatsoever).
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Troubles LaurentYe HardwareCanucks F@H Team 0 May 4, 2009 11:05 PM
[WTB] X-Fi Titanium PCI-E or HT Omega Striker PCI $55 CAN Shipped riflepwnage Buy/Sell & Trade 11 April 26, 2009 01:18 PM
Sound troubles on HTPC Phobia Troubleshooting 2 March 29, 2009 08:15 AM
PS3 F@H troubles Mr. Gruntsworthy HardwareCanucks F@H Team 12 March 28, 2009 01:20 PM
SVIDEO troubles the_bandit87 Troubleshooting 4 July 10, 2008 06:07 AM