Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 6, 2009, 02:51 PM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2007
Location: Calgary, AB
Posts: 146
Default G Skill PC2-8000 4GB Kit, doesnt work at 1000Mhz.. =/

Hi guys,

I just got my G Skill PC2-8000 Memory today, and it looks like it doesn't work on 1000Mhz, I've tried setting voltage to 1.8, 2.0, 2.1, and still nothing, it gives blue screen.. doesn't even go into windows.. I can only run this memory at 800Mhz @ 5-5-5-15.. Whats wrong with it?? do I have to RMA memory?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 6, 2009, 03:03 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,583
Default

5-5-5-15 @ 1.9v

Just because memory says it can RUN at 1000mhz does not mean it will.

That memory is finicky and motherboards will play a HUGE role.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 6, 2009, 03:23 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: laval Qc
Posts: 1,072
Default

set it to 5-5-5-4-50
trfc needs to me minimum of 48
and dont go over 2.05v it dont like volts
__________________
maximus IV extreme @ 5.1 1.41v

evga e760 +920 4.8 water5.0+ on phase linx stable
gtx285 tri-sli
dfi ut-p35 lt
e8600@4.6 1.38v
too much ram
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
G.Skill 8000 - Wrong MHz/Timings? CactusJoe Troubleshooting 16 December 6, 2008 04:26 AM
CellShock DDR2 PC2-8000 CL4 (1000MHz) jay51 RAM 3 September 28, 2008 12:50 PM
my tread doesnt update? thatguy Off Topic 4 April 20, 2008 06:33 PM