Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 17, 2007, 06:05 AM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Lightbulb wat do u think??

ok i stated i have the elitegroup C51GM-M, 2 gigs ocz ram, 40 gig and 5 gig ide maxtor harddrive pioneer dvd-RW, pioneer dvd rom, nvidia 7900gt oc pci-e, will that make a nice killer gaming system??
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 17, 2007, 06:36 AM
ebdoradz's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rouyn-Noranda, QC
Posts: 754
Default

wouldnt be a KILLER gaming rig but would will play almost every game there out there at med-high setting

what CPU are you going to put in that mobo??? dual core i hope
__________________
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P / AMD Phenom II x3 720BE @ x4/ Crucial Ballistic DDR3 / Sapphire 4830 512mb / Corsair 620W PSU / 2*80GB Seagate

DFI LP nF4 Ultra-D / AMD Opteron 165 @ 2.7Ghz/ 2*1GB OCZ Gold GX XTC / Sapphire X1950XT / Fortron 450W PSU / 2*Maxtor 80Gb



Last edited by ebdoradz; June 17, 2007 at 10:02 AM.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 17, 2007, 07:12 AM
b1lk1's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lindsay, Ontario
Posts: 2,481

My System Specs

Default

I wouldn't call it killer and it will show it's limitations in new games. Toss the 5gb hard drive away too. What CPU and power supply are you using? Those are 2 critical choices to make. If you haven't already purchased the cideo card then go with something DX10, even if it performs slightly less now because games are going to prefer cards that are shader heavy in the coming months.
__________________
MY HEATWARE
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old June 17, 2007, 03:39 PM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Default i wanna get a hold of the new amd k9

i heard AMD is gonna be realeasing a new K9 series cpu later this year spoke to a manager at the amd jsut 15 mins from my house nad he said he will get back to me about beta testing it. so hope fully that if not im getin the dual core 4600+ and a 450 wat coolmaster power supply
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 11, 2007, 04:07 AM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Ontario
Posts: 169
Default

Quote:
Originally Posted by b1lk1 View Post
I wouldn't call it killer and it will show it's limitations in new games. Toss the 5gb hard drive away too. What CPU and power supply are you using? Those are 2 critical choices to make. If you haven't already purchased the cideo card then go with something DX10, even if it performs slightly less now because games are going to prefer cards that are shader heavy in the coming months.
No not killer but still very decent. 7900GT's aren't anything to cough at. I really wouldn't rush towards a directx10 card just cause it's DX10....there's no games that use it yet. I only have one because i HAD a 7900GT, I really hate replacing a videcard that dies prematurely with the exact same one so i did a slight upgrade. If your card is a 7900GT pre-overclocked card from eVga...run away. I won't buy another pre-overclocked/superclocked card again.
__________________
3800X2@2.2GHz--2gb PC3200--200Gb Maxtor SATA2--eVga 8800GTS 320mb--eVga nForce4 SLI mobo--Klipsch 4.1--Antec nine hundred case w/Vantec 120mm on side--Vista Premium 64bit

Join our Folding@Home team!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old July 24, 2007, 03:39 PM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Default system completed

i got the amd dual core 4800+ with a 550 coolmaster powersupply ....whole system cost me under 400 to build...still got a 512 pc4200 up for grabs if u want it
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old July 24, 2007, 08:14 PM
slugbug's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal Area
Posts: 540
Default

That 5gb drive is probably slowing down your 40gb. Is the 5gb an ATA-66?

Last edited by slugbug; July 24, 2007 at 08:17 PM.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old July 25, 2007, 02:42 PM
Rapid-X's Avatar
MVP
 
Join Date: May 2007
Location: Ajax
Posts: 332

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by slugbug View Post
That 5gb drive is probably slowing down your 40gb. Is the 5gb an ATA-66?
i think so im just gonna copy the fiels i ahve stored on it and then trash it ...would taht make it any faster if i installed the os on that 5 gig and use the sata and 40gig for files??
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes