Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 2, 2009, 09:15 AM
Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 9
Default can't load an operating system help

just finished my gaming pc but can't load xp or xp64, vista 64 just gets to the installing devices parts and freezes so i tried windows7 64 but still the same


kandalf full tower lcs
300gb hitachi hdd
8gb ocz gold ddr pc-6400 800mhz
asus crosshair
athlon 64 x2 6400+
2 bfg 9800gtx+ sli
850w thermaltake toughpower psu
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 2, 2009, 09:21 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,596

My System Specs

Default

Try installing with a single ram stick, and a single GPU.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 2, 2009, 12:09 PM
sabermetrics's Avatar
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto
Posts: 42
Default

Definitely only try installing with 1GB of RAM... filling all DIMMs will cause a ton of problems during installation...
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 2, 2009, 01:12 PM
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2008
Location: Halifax, N.S.
Posts: 498
Default

I thought I had a problem loading Vista on my PC recently. Keep trying but seemed it was hanging up. Then one time I started again and got distracted. Forgot about it for awhile. When I came back about 40 mins later it was being installed. Guess the 5-10 min I was waiting the previous attempts just was not enough. It was actually working in the background and I thought the disk was damaged as it seemed it was hanging or frozen.

Stick in the disk and do the initial start, when it seems its hung up. Walk away for an hour. May work for you too.
__________________
RIG #1 - Intel E8400 // TRU-X 120 w noctua NF-P12 // GA-X38-DQ6 // GTX285 OC // 8g Ram OCZ Fatal1ty PC8500 // X-Fi Elite Pro sound // z-5500 speakers // OCZ 850w Gamer XTream PSU // WD Raptor 150g // Seagate 1Tb // 2xSeagate 500g ex// Logitec G-15 keyboard // Vista Ultimate 64bit
RIG #2 - AMD64 3500+ // Asus A8N-E // 8800GTS 512 OC // Enermax Liberty SLI 500W Modular PSU // WD Caviar 250g

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 3, 2009, 10:34 AM
norfolk's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2007
Location: N1R-1C8
Posts: 426

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by CasheKicker View Post
I thought I had a problem loading Vista on my PC recently. Keep trying but seemed it was hanging up. Then one time I started again and got distracted. Forgot about it for awhile. When I came back about 40 mins later it was being installed. Guess the 5-10 min I was waiting the previous attempts just was not enough. It was actually working in the background and I thought the disk was damaged as it seemed it was hanging or frozen.

Stick in the disk and do the initial start, when it seems its hung up. Walk away for an hour. May work for you too.
I have had that happen to me many time"s Even on a couple of reinstall"s.I guess window"s does"nt always"s install the same way every time.
__________________

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 3, 2009, 05:42 PM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,278

My System Specs

Default

Vista is really slow allot slower then any other OS I have installed.
As for the problem at hand I agree with what everyone else has said about the Ram sticks. because it sounds to me like a Hardware issue could even be something not totally seated .
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Q6600 24/7 Full Load on Air Dizz Overclocking, Tweaking and Benchmarking 19 September 2, 2008 04:44 PM
Hard drives for multiple operating systems. Lima Storage 22 August 13, 2008 06:54 PM
Manually load files into RAM? Thund3rball RAM 6 February 4, 2008 11:52 AM
HELP! Windows won't load, BSOD! donimo O/S's, Drivers & General Software 23 December 11, 2007 07:35 PM
React Operating System Alpha release sswilson O/S's, Drivers & General Software 6 July 24, 2007 12:07 PM