Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 8, 2009, 10:58 AM
Rookie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 38
Default BFG gtx 260 maxcore OC acting weird!!?

Hello there. Heres the situation:

Three months ago, my brothers PSU died and we replaced it. A week ago, my brothers EVGA 8800GTX died (I have tried the card on a different PC as well; Fan still works but the card sends no video signal). He did not register it back then so no lifetime warranty coverage.

We decided to replace it with a BFG GTX 260 Maxcore OC. (We bought it with express shipping from Direct Canada)

His comp specs:
-Intel DG965WH mobo
-2x1gb Kingston memory pc6400 800mhz
-2x1gb Corsair memory pc6400 800mhz
-Intel E6600 processor
-Antec 550W PSU 18Amp on each +12V rails
-A single 250gb harddrive
-Soundblaster audigy 2 zs soundcard

The problem we are experiencing is the following: When gaming, the screen flickers sometimes and also, the screen freezes for a second. Once, the screen became pixelated and we were still hearing game sounds (we had to restart computer to end it, that time).

We have tried the latest nvidia drivers, the beta drivers and the drivers provided on BFG installation CD.

I dont really know what to do as we just bought this new video card. Any help would be appreciated.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 8, 2009, 12:14 PM
EaGle1337's Avatar
MVP
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 419

My System Specs

Default

bad power maybe? (not psu power but power from the wall)
__________________

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 8, 2009, 12:18 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 1,221

My System Specs

Default

Talk about bad luck :)

Shit I just remember I never send those registration things, I didn't think it was necessary to do so - Anyhow, sounds like you either have a bad card, bad cooling / too much OC, bad RAM on the card or PSU doesn't provide enough power or bad PSU altogether......
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 8, 2009, 12:31 PM
EaGle1337's Avatar
MVP
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 419

My System Specs

Default

what antec psu?.. never thought if it was one of their bad ones.
__________________

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 8, 2009, 12:36 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 1,221

My System Specs

Default

Hmmm sounds like enough amps for a single card - the PSU could be rated well but bad too it happens, or simply a bad card, and in some rare cases bad motherboard.

Did you test your RAM ???

Bad RAM will also cause this.

Use memtest86 and test your RAM

Are you OCing ? Set everything to stock speeds, set your RAM to relaxed timings and try again to rule out OC instability or b ad RAM.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 8, 2009, 01:45 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 38
Default

Okay to all the answers above, the computer was running fine before we had to change the 3d card. So i think that memory isnt the problem.

Also, we are not overclocking anything.

Last edited by Ironmonk; January 8, 2009 at 02:39 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Review Units FS. ASUS GTX 780 STRIX 6GB OC SKYMTL Buy/Sell & Trade 883 Yesterday 06:43 AM
BFG GTX 260 OCX MAXCORE Review Comment Thread SKYMTL Video Cards 25 December 10, 2008 04:10 PM
Weird problem Kilauea Networking 16 August 21, 2008 09:35 AM