Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 18, 2007, 11:00 AM
Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Default Asrock 4coredual-vsta - blank screen

Hello,

I have recently bought a Asrock 4CoreDual - vsta motherboard along with a Pentium D 925 3Ghz processor and installed them into my computer using the parts from my previous one (2x 512Mb DDR 333 Ram, sata hdd, and XFX Nvidia FX5600 XT video card) and after installation of all the parts I started it up and nothing appeared on the monitor...its just goes to power saving mode!!! The speaker doesn't really beep either...just makes an attempt.

PSU and CD drive worked fine, the heatsink fan works and so does the case fan but I cannot see what the problem would be.

Any help would be greatly apprecaited for novice.

Thanks, Josh
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 18, 2007, 11:03 AM
cdn_Madrach's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Miramichi, New Brunswick
Posts: 631
Default

Did you make sure to plug in the extra 4 pin connector on the mobo for power?
__________________
Intel e8400
Asus P5q pro
Mushkin Redline 4gb
Silverstone Strider 1kw modular
4870x2
Ocz Vendetta 2
Top deck Tech Station
Samsung dvd
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 18, 2007, 11:15 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,246

My System Specs

Default

Check all connections first, make sure all components are seated properly to start.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 18, 2007, 01:07 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,418

My System Specs

Default

Do you have another vid card you can swap in?

Some folks have reported issues with certain cards. (I'm running a 4CoreDual-VSTA as well).
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 18, 2007, 02:57 PM
Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Default

Hi guys,

Thanks for the response on this.

I have tried another vid card which I knows works and then put my vid card into another comp and that worked so I assumed that the vid card is working still. I also did this with the RAM. This is why I am a bit confused as to why its not working.

I also did ensure that all the components are plugged in properly. I stripped it right down and re-checked everything along with the 4 pin connector.

Hope this helps in some way :|

Josh
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 18, 2007, 03:10 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,418

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by josh_45 View Post
Hi guys,

Thanks for the response on this.

I have tried another vid card which I knows works and then put my vid card into another comp and that worked so I assumed that the vid card is working still. I also did this with the RAM. This is why I am a bit confused as to why its not working.

I also did ensure that all the components are plugged in properly. I stripped it right down and re-checked everything along with the 4 pin connector.

Hope this helps in some way :|

Josh
It wasn't the same model vid card was it??? :)

All I can think of is to try a c-mos reset (there's no jumper for the pins so you can just short it out (with the power off of course) with a screwdriver if you don't have a spare jumper laying around).

If that doesn't work, I'd start looking around for a different slot format vid card to see if it will get you into bios to check the settings.

Does the HD actually spin up? If so then it sounds like it is a vid problem.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 18, 2007, 03:25 PM
Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Smile

SS WILSON!!!!

My saviour! lol.....shorted c-mos out with a screwdriver and re-started. I have life on the monitor so hopefully it should all be working once I get OS installed.

That will have to wait as it was a good excuse to buy a new graphics card but I tried it with the one I had and it worked fine.

Cheers,

Josh
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 18, 2007, 04:08 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,418

My System Specs

Default

Good to hear that you're up and running.

Let us know how you make out running that board. (I did the review on this site for it, but I'm interested in how it works with different hardware).

Do you plan to OC?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old May 19, 2007, 10:36 AM
Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Default

Not planning to OC straight away as it was quite a major upgrade from what I had originally so I will be impressed with the running speed but will let you know if I do.

I will inform you to on how it comes along but so far I'm liking the adaptability for upgrade as I haven't had to buy all the mega expensive new stuff in one go!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old May 19, 2007, 10:49 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,418

My System Specs

Default

Quote:
I'm liking the adaptability for upgrade as I haven't had to buy all the mega expensive new stuff in one go!
That's why I went with this board when I upgraded from the S939 rig in my sig (I've gotta upgrade that sig.... :) ).

As it ends up, I'm only going to have been running it in my main rig for a couple of months before the full upgrade is done, but it sure helped me make the leap to C2D over the short term.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Split Screen Gaming on PC way Gaming 11 December 7, 2008 03:54 AM
Comment thread for the "Asrock 4CoreDual-VSTA" review sswilson CPU's and Motherboards 16 December 18, 2007 08:04 PM
Diablo, Warcraft going to the big screen Babrbarossa Press Releases & Tech News 11 July 9, 2007 04:25 PM
ASRock 775DUAL-VSTA BALISTX CPU's and Motherboards 19 April 18, 2007 05:32 PM