Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old May 15, 2007, 05:02 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,776
Default

Reseat EVERYTHING. Then check for connection problems.

Try running it with just one stick of ram at a time as well.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old May 15, 2007, 05:40 PM
omgwtf's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,909
Default

reset the bios? the memory are new...
I would go with the pc at a service but I don't know how much they will tax me and don't know where to go...
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old May 15, 2007, 05:41 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,256

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by omgwtf View Post
Connected the speaker and the memory, when I power the pc I hear 1 long beep and 2 short.
1 long beep, 2 short - Failure in the video system.

Sorry to say, can you swap out the GFX and see if it works in a different system?



And as SKY said Reseat everything.

But if that s the beep code, then I would be looking @ my GFX
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old May 15, 2007, 05:42 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,256

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by omgwtf View Post
reset the bios? the memory are new...
I would go with the pc at a service but I don't know how much they will tax me and don't know where to go...
RESEAT
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old May 15, 2007, 05:46 PM
omgwtf's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,909
Default

Goddammit the VIDEO CARD IS BRAND NEW...EVERYTHING IS ...NEW
How to reset? just pullout the bios for 10-15 seconds than put it in ?
If this thing doesn't work any other solution? Could it be that directcanada shipped me a defected video card?

Last edited by omgwtf; May 15, 2007 at 06:06 PM.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old May 15, 2007, 06:14 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,776
Default

R E S E A T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Take out you video card and PUT IT BACK IN.
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old May 15, 2007, 06:17 PM
omgwtf's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,909
Default

did that, it is any possibility that directcanada shipped me a defected videocard?
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old May 15, 2007, 06:33 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,776
Default

Could be. Did you plug in the PCI-E connector?
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old May 15, 2007, 06:35 PM
cdn_Madrach's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Miramichi, New Brunswick
Posts: 631
Default

I know this seems like everyone is just repeating themselves but reinstalling your gfx card and mem and double/triple checking all your power connections to everything including your gfx card if it has one is the easiest way to eliminate the obvious. As with myself and other (once apon a time n00bs lol) have overlooked something obvious at least once lol. After that the only other thing I can think off is to try that card in another machine to see if the card is not faulty. Could be the slot on mobo if the card is fine. Good luck.
__________________
Intel e8400
Asus P5q pro
Mushkin Redline 4gb
Silverstone Strider 1kw modular
4870x2
Ocz Vendetta 2
Top deck Tech Station
Samsung dvd
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old May 15, 2007, 06:39 PM
omgwtf's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,909
Default

what pci-e connector? The one with 4 pins?

Last edited by omgwtf; May 15, 2007 at 06:41 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Little problem. belgolas HardwareCanucks F@H Team 9 February 9, 2008 10:05 PM
DVD problem bobletman Storage 2 January 27, 2008 12:10 PM
Pc Start up Problem JuggsJr Troubleshooting 5 November 26, 2007 08:04 PM
Odd Problem with new computer SKYMTL Troubleshooting 10 October 13, 2007 08:03 PM
Another problem with my crap pc..!!! r0k0 Troubleshooting 22 March 20, 2007 10:23 AM