Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 27, 2008, 12:09 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: Newfoundland
Posts: 267
Question AA dont appear to be working on my 9800GTX+

I am having a problem with my AA on my 9800GTX+ I am getting the "stair step" edges in almos all my games like Eve online it is pictularly knoticable. but I can see it in other games like TF2 and Crysis. I have tried everything I can think of to corect the problem. Updating the drivers for the videocard, updating my MB BIOS and chip set drivers; as well as underclocking the card. Nothing works. Even unstalling and reinstalling the games. Do anyone know what could be going on? :help:I am hoping it is not the card it's self because I dont have the money right now to get another one
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 27, 2008, 03:28 PM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,833
Default

Are you enabling it from the game options or forcing it from the nvidia control panel?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 28, 2008, 11:32 AM
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: Newfoundland
Posts: 267
Default

Well I tryed both and neather works. Tho not forcing it seems to actualy be worst
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 28, 2008, 02:23 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: Newfoundland
Posts: 267
Default

Here is my DirectX file
Attached Files
File Type: rar DxDiag.rar (11.7 KB, 48 views)

Last edited by Gameplaywarrior; October 28, 2008 at 02:31 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 30, 2008, 09:28 AM
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: Newfoundland
Posts: 267
Default

can anyone help
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 30, 2008, 01:37 PM
Eagle Eye's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kleinburg, ON
Posts: 2,069

My System Specs

Default

Not an uncommon problem searching google brings up a world of people who have had problems AA not working as far a solution who knows.

Which ver. of nVidia drivers are you using?

Have you tried using drivercleaner or utility that removes all and any entry from previous driver installations?

What setting of AA are you using and at what resolution are you playing at?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 30, 2008, 01:59 PM
DK2 DK2 is offline
Allstar
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: GTA
Posts: 821
Default

I wouldn’t feel to bad about it, sometimes I turn it on, and I hardly ever see
a difference, if at all in image quality, just a big fps hit.
Even in reviews I’ve seen on the subject, it’s really subtle and I could hardly tell the difference in posted images.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 31, 2008, 07:31 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: Newfoundland
Posts: 267
Default

Which ver. of nVidia drivers are you using? well the second last one out verson 178.24

Have you tried using drivercleaner or utility that removes all and any entry from previous driver installations? no but i did use a reg cleaner from tune up utlities 2008

What setting of AA are you using and at what resolution are you playing at? 8XQ (none of the settings seems to make any difrence) and 1680X1050 res
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 31, 2008, 07:43 PM
MpG's Avatar
MpG MpG is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2007
Location: Kitchener, ON
Posts: 3,144
Default

At least throw the 178.92's on. Aside from CUDA and Physx support, they're pretty well-regarded.

Which Crysis? I've heard that Crysis: Warhead's AA is presently borked, although others may know better/otherwise.
__________________
i7 2600K | ASUS Maximus IV GENE-Z | 580GTX | Corsair DDR3-2133
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 31, 2008, 08:41 PM
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: Newfoundland
Posts: 267
Default

Well ok but AA should still work on the other games tho like EVE online and TF2
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes