Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 24, 2008, 03:27 PM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default IRQ not less than equal

Oldy but a goody, no wait...

I've contiunually been getting these since I did a re-install of XP Pro. The main differences from the completely stable system I had last week are:

SP3 installed - it's always happened while using IE7
CAT 8.9 installed
The OS is now installed on a Raid 0 array, I set the option to RAID in BIOS and not AHCI(as I don't think these drives support NCQ anyway) When the system reboots it takes an exteremly long time to detect the harddrives (which kinda points to there being some issue with the RAID setup)

Should I use AHCI instead? Any thoughts? I did this re-install to fix the bloody Xfi issues, which it didn't
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 24, 2008, 04:34 PM
Eldonko's Avatar
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Apr 2007
Location: Calgary, AB
Posts: 5,445
Default

I would run some tests to rule out hardware failure as a starting point. HCI memtest, orthos, etc.
__________________
Donkeys kill more people annually than plane crashes or shark attacks.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 24, 2008, 04:41 PM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,833
Default

Did you get the latest raid drivers for your chipset and install them with F6 at startup?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 24, 2008, 04:44 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,679
Default

IRQ is 99% memory.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 24, 2008, 04:59 PM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

Apparently the RAID drivers were rather ancient, could be my problem.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 24, 2008, 05:00 PM
MpG's Avatar
MpG MpG is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2007
Location: Kitchener, ON
Posts: 3,144
Default

Won't a video card problem give the 'not less than equal' message too? Can't quite remember.
__________________
i7 2600K | ASUS Maximus IV GENE-Z | 580GTX | Corsair DDR3-2133
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 24, 2008, 05:08 PM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

As I recall almost anything can cause it. I'm doing a re-install now with the latest drivers from Intel, certianly wouldn't be the first time Asus had crap/wrong drivers on a CD ;)
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old September 24, 2008, 05:45 PM
MpG's Avatar
MpG MpG is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2007
Location: Kitchener, ON
Posts: 3,144
Default

Actually using the included drivers? There's a big red flag...
__________________
i7 2600K | ASUS Maximus IV GENE-Z | 580GTX | Corsair DDR3-2133
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old September 24, 2008, 06:29 PM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

What can I say, it's been 3 years since I had to even bother adding a driver for the XP install. And I did check Asus for an updated one, silly me, my memory is going.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old September 25, 2008, 05:35 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

Looks like it's SP3 right now, install #4.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes