Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   Storage (http://www.hardwarecanucks.com/forum/storage/)
-   -   Dead drives after psu swap? (http://www.hardwarecanucks.com/forum/storage/57814-dead-drives-after-psu-swap.html)

frozenskipper November 11, 2012 04:01 AM

Dead drives after psu swap?
 
So i swapped my chieftec 750w unit for an xfx 850 unit just the other day. It all worked out just swell until i tried opening my steam folder which was located on another drive. My SSD is working just fine, but my WD 500gb and my samsung 1tb aren't detected in windows or the bios. I tried using the chieftec PSU which didn't do anything. Am i going to have to get new drives? What troubleshooting steps have i missed? I tried both psu's, i tried starting my computer with one drive connected at a time and i tried different sata ports on the mobo. The damn things won't even spin up. Anything i can try other than putting the drives in the freezer? (Which i'd rather not)

KaptCrunch November 11, 2012 05:22 AM

sounds if the drives were connected wrong polarity and killed motor controlier check the pinout of sata power with digital multimeter

frozenskipper November 11, 2012 05:45 AM

How would that happen? As soon as i can get my hands on a multimeter i'll give it a shot. I'm assuming i'll have to replace them both?

KaptCrunch November 11, 2012 09:07 AM

1 Attachment(s)
http://www.blogcdn.com/www.engadget....dget_howto.jpg

just the control card on bottom

http://img.misco.eu/Resources/images...rnal-HD-02.jpg

frozenskipper November 11, 2012 12:03 PM

Where would i be able to get those? Can't find any :/ What could have caused the problem though? The cable? The PSU?


All times are GMT -7. The time now is 11:26 PM.