Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 28, 2011, 12:49 AM
Prolab's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2010
Location: Mississauga
Posts: 473

My System Specs

Default New SSD - How to restore using Win 7

Hey Guys/Girls

Im purchasing a newer and bigger SSD for my rig and im just wondering what would be the best way to restore image from backup (Win 7 Backup) to 3 different partitions.

My set up as are follows:

60 GB SSD - C:\ Win 7 only
120 GB SSD - D:\ 40GB (Programs) and E:\ 76+ GB (Games)

All 3 are backed up on my Green drive and WHS. Since im running the old version of WHS, i may have problems restoring back from WHS backup. So i did the WHS 7 backup to my local drives.

My new partition would be:

120GB - C:\ 70 GB (Win 7) + D:\ 40 GB (Programs)
120 GB - E:\ Games

What would be the best way to restore? Fresh install of Win 7 on the new drive and then restore from backups?
__________________

Gaming Rig:

-Swiffy MCP35x X2 & 240 Rad, (2) 480 EX XSPC Rad, Heatkiller rev. 3.0, i7 3930k @ 4.7 Ghz, 16 GB G.SKILL F3, Asus Rampage IV Extreme, XFX R9 290 w/ XPSC WB, Crucial M4 128GB & 240 GB Intel 530, (5) 3 TB Toshiba Drive, Corsair AX1200, Win 7 Ultimate 64-bit

HTPC Rig:

-AMD 1100T, Gigabyte UD5, 16 GB G.Skill RAM, Asus 650ti Boost, 500 GB WD Black, (5) 2 TB WD Green, (1) 3 TB Toshiba HD, (1) 2 TB Samsung F4, Fractal Design R3, Antec 650 watt PS, Win 7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 28, 2011, 03:38 AM
but2002's Avatar
Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 18

My System Specs

Default

I'm not sure how it would work but you could image the drives/partition then restore the images to the new drive/partitions. It would then be like nothing ever happened.. you'd just have more space.

There's some really good imaging software out there. I've used it myself, I just can't remember the name of it for the life of me.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 28, 2011, 10:34 PM
Prolab's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Jul 2010
Location: Mississauga
Posts: 473

My System Specs

Default

Ok. Partition Magic comes to mind, but i do have to pay for the licence. Id rather not spend money if i dont need to.
__________________

Gaming Rig:

-Swiffy MCP35x X2 & 240 Rad, (2) 480 EX XSPC Rad, Heatkiller rev. 3.0, i7 3930k @ 4.7 Ghz, 16 GB G.SKILL F3, Asus Rampage IV Extreme, XFX R9 290 w/ XPSC WB, Crucial M4 128GB & 240 GB Intel 530, (5) 3 TB Toshiba Drive, Corsair AX1200, Win 7 Ultimate 64-bit

HTPC Rig:

-AMD 1100T, Gigabyte UD5, 16 GB G.Skill RAM, Asus 650ti Boost, 500 GB WD Black, (5) 2 TB WD Green, (1) 3 TB Toshiba HD, (1) 2 TB Samsung F4, Fractal Design R3, Antec 650 watt PS, Win 7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 28, 2011, 11:48 PM
but2002's Avatar
Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 18

My System Specs

Default

Paragon Backup and Recovery
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some help with restore - Cydia and SHSH homer98 iPhone & iPods 0 June 1, 2010 02:39 PM
Restore Windows7 backup from SSD to HD bedouin Storage 1 May 10, 2010 03:28 PM
Windows 7 System Restore Messes Everything geokilla O/S's, Drivers & General Software 2 July 21, 2009 03:52 PM
HD Image restore problem kING4000 O/S's, Drivers & General Software 3 July 8, 2008 05:29 AM
System restore won't work at all, vista 32 donimo O/S's, Drivers & General Software 11 January 6, 2008 06:35 AM