Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 19, 2011, 03:51 PM
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3
Default drives not detected in BIOS

Hello
My Seagate Baraccuda 7200 RPM 1.5TB drive just failed. I use it as my storage drive (D:) and i have two OCZ Vertex 2 120 GB in Raid 0 that i use as my system drive (C:). I took out the Seagate drive and rebooted the computer. Upon reboot the computer will not load. It is trying to load off of the CDROM. Went into BIOS and my RAID is not recognized. I have the RAID set up on the intel ICH10 ports on my Gigabyte x58A UD3R mobo. My Optical drive is recognized (set up on the Marvell 9128 port). Funny thing is (and this is normal as it happens every time i Boot up) right after the POST screen but just before OS is loaded and DMI pool is verified, a screen loads showing my RAID 0 configuration with details/settings about the array. So why does my BIOS not detect my Raid array but the screen that i just mentioned loads fine showing the array to be working properly?

Also, I reinstalled the Seagate drive and my Raid array is still not detected in BIOS but the OS did load and I am using it right now as we speak. Does anyone know what i should do? My first insticts are unpartition the D: or clear CMOS.

Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 20, 2011, 08:50 AM
dandelioneater's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kelowna, BC
Posts: 1,114

My System Specs

Default

Upon reading your post I was thinking maybe:

1) boot priority(assuming the raid array shows up there)
2) I would clear cmos, then set your sata settings to RAID and see if the ssd's show up.
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corrupt BIOS? Main BIOS Checksum Error geokilla Troubleshooting 8 February 26, 2013 11:13 AM
HDD not detected? Lavitz Troubleshooting 6 November 1, 2009 01:53 AM
p5q: IDE hdd is not detected CTA Troubleshooting 3 September 4, 2008 10:22 PM
Updating BIOS on GA-EP45-DS3L failed, how to access back up BIOS? Kayen Troubleshooting 5 August 7, 2008 06:31 PM
Seagate Barracuda 500GB Not Detected in BIOS McLaren_F1 Troubleshooting 4 October 30, 2007 08:24 PM