Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 19, 2011, 09:15 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 64
Default HDD issue again, only showing system recovery

Hey guys, my hdd was working fine yesterday, today i took my pc apart to change cases but now im trying to boot it keeps getting stuck at "starting windows" Does not crash but animation keeps looping.

So i hooked up another HDD and then connected my primary one to see whats going on, when I go to my computer i only see the System Recovery partition but no the 500gb C one.

I was told to try gparted but that faild as it couldnto check and repair. So i just loaded linux live CD and thank god I was able to see the drive and back up my files again.

Can someone tell me why its doing this? Like I can see the contetns of the drive through live cd so why cant I boot from it?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 19, 2011, 09:42 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

might be corupted

run that hdtune or manu check and see again.

rma the drive if it keeps going on you? :)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 19, 2011, 10:44 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
might be corupted

run that hdtune or manu check and see again.

rma the drive if it keeps going on you? :)
Ah drive is like 3 years old and came with original PC from canada computers, its a WD blue i think. Damn looks like ill have to buy another one.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 19, 2011, 10:48 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

did you load up hdtune?

back up your data,wipe it properly,then rma it if its still in.

check here : http://websupport.wdc.com/warranty/s...rranty&lang=en

chose canada, put the sn, and click next.

go with a black or sammy f3,unless you want to shell out for an ssd...:)
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 19, 2011, 11:33 PM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
did you load up hdtune?

back up your data,wipe it properly,then rma it if its still in.

check here : http://websupport.wdc.com/warranty/s...rranty&lang=en

chose canada, put the sn, and click next.

go with a black or sammy f3,unless you want to shell out for an ssd...:)

Ill give tunehd a shot tomorrow. As for ssd, i bought a M4 for my laptop a few weeks back and thats is what i mainly use so a regulay hdd would do for a pc.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Physically broken HDD data recovery?? Overclocker~4.1 Storage 9 September 22, 2010 11:27 PM
1TB HDD showing up as only 196GB? Airw4ves Storage 2 September 16, 2010 10:14 AM
Major HDD issue... need some advice. somecanadianguy Troubleshooting 16 May 28, 2010 02:57 PM
Weird system issue doup93 Power Supplies 12 November 20, 2009 08:00 AM
External hdd Detection Issue Supergrover Troubleshooting 17 March 31, 2009 04:25 PM