Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old October 7, 2010, 11:31 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Seagate 7200.11 ( most likely the 500GB ) had a little issue. They die dead fast. Ultra PSU are crap so I wont be surprise if the issue is from there. Also, are you running these drive in raid 0? this could be the issue.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old October 8, 2010, 01:46 PM
Top Prospect
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 67
Default

Quote:
Originally Posted by martin_metal_88 View Post
Seagate 7200.11 ( most likely the 500GB ) had a little issue. They die dead fast. Ultra PSU are crap so I wont be surprise if the issue is from there. Also, are you running these drive in raid 0? this could be the issue.
Not raid single drive...just gave another $6 bucks to Canada Post to ship the dead Hitachi.

Maybe I'll switch the Ultra to a corsair come xmas see how things go, but my PSU tester says its still good and no crazy voltage spikes. ITs great for keeping my toes warm during winter haha

**In addition**
Back in the PATA/IDE days I never had these things fail on me but then again those were Maxtor and WD days when BIG was 80gb
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old October 8, 2010, 01:56 PM
fishingfanatic's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamilton Ont
Posts: 1,232

My System Specs

Smile Storage

Yeah, I like it too. Problem I have is my hair stays straight up after letting go. Yeah, yeah, yeah, got a charge outta that huh?!
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old October 11, 2010, 09:00 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2009
Location: Canada
Posts: 240

My System Specs

Default

i don't know where you live
but if you have dirty power or if you have power outages because of storms...that can cause issues with hard-drives
and other parts

i lost 2 hard-drives because of living in an area with lots of storms. gotta love the prairies

i bought myself an UPS (un-interrupted power supply)
since then i've never had a hard-drive go bad. been 5 years now
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old October 13, 2010, 10:57 AM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto, Ontario
Posts: 52

My System Specs

Default

I've been using two Seagate 7200.12 1TB drives in my system for about 6 months now and haven't had problems with them. Which model is yours? Like the others said the 7200.11s had the most problems, but the newer 7200.12s are generally pretty reliable.

Good luck on your RMA man, sucks when your parts die on you
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old October 13, 2010, 03:23 PM
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 125

My System Specs

Default

I finally got around to doing the firmware upgrade on a 500GB 7200.11 Seagate that I've had for a little over two years. No problems with it, but it's going on a bus ride tomorrow, have an aunt and uncle who are in dire need of a new computer, so I'm sending them one of my six desktops. However, since the late '08 bsy bug, I've switched over to WD, where I used to mostly get Seagates, haven't had any issues with the blacks or greens, and now that I think of it, I've never bought a blue. Hmm, good excuse for buying a few more drives?
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old October 13, 2010, 04:08 PM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by yanhchan View Post
Not raid single drive...just gave another $6 bucks to Canada Post to ship the dead Hitachi.

Maybe I'll switch the Ultra to a corsair come xmas see how things go, but my PSU tester says its still good and no crazy voltage spikes. ITs great for keeping my toes warm during winter haha

**In addition**
Back in the PATA/IDE days I never had these things fail on me but then again those were Maxtor and WD days when BIG was 80gb

These PSU tester only power the PSU on the lowest power they can provide. The best way to know is a multimeter in the 24pin ATX while the computer is working. Then you have an idea of how the PSU work under load.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I set my second hard drive as a "data drive"? lsquare Storage 11 March 19, 2010 09:11 PM
[WTB] Hard Drive flightsimnerd Buy/Sell & Trade 9 February 20, 2010 10:16 AM
58xx series coming this year? Caldezar Press Releases & Tech News 10 September 7, 2009 07:44 PM
Hard drive WolfBane Storage 8 July 24, 2008 12:08 PM
(PR) Two New Hitachi CinemaStar Hard Drives Coming Soon to a Home Theater Near You Hardware Canucks Press Releases & Tech News 0 May 28, 2008 11:25 AM