Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old June 25, 2010, 04:23 PM
AkG's Avatar
AkG AkG is online now
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,460
Default

Depends. In theory...win 7 sets up the alignment properly. In reality...it screws up every once in awhile. DL and see. Most likely not needed, but you never know. Of course you can simply run diskpar -i and see what the alignment is. 2048 is what it SHOULD be via win 7 installer. If you want to save the bandwidth :)
__________________
"If you ever start taking things too seriously, just remember that we are talking monkeys on an organic spaceship flying through the universe." -JR

“if your opponent has a conscience, then follow Gandhi. But if you enemy has no conscience, like Hitler, then follow Bonhoeffer.” - Dr. MLK jr

Last edited by AkG; June 25, 2010 at 05:50 PM.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old June 25, 2010, 04:36 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 15,243

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by AkG View Post
Depends. In theory...win 7 sets up the alignment properly. In reality...it screws up every once in awhile. DL and see. Most likely not needed, but you never know. Of course you can simply run diskpar -s and see what the alignment is. 2048 is what it SHOULD be via win 7 installer. If you want to save the bandwidth :)
Will that also work with XP 32 bit? I haven't gone back and tried this again after the issue I had initially.... ;)
__________________
Gigabyte Z97N-WIFI / i7 4770K / 2X 8G Gskill 1866 Sniper / XFX XTR 750 / EVGA GTX 970 SSC ACX 2.0+
Corsair 380T / Corsair H100i GTX AIO/ Intel 730 Series 480GB SSD / Seagate Barracuda 1TB / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 250G Samsung 840 Series SSD / Mini-Box M350 / 24" Westinghouse L2410NM
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old June 25, 2010, 05:48 PM
AkG's Avatar
AkG AkG is online now
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,460
Default

TBH. No idea wrt paragon. I dont run XP on ssds anymore. Only XP systems I have left are the testbed...and an older AMD duallie both of which have wd hdds.
BUT yup diskpar will show you what it is in XP. JUST cant change it after the fact w/ out nuking the partitions.

Edit crap. -s is for setup -i is for informtion. To show the info you want -i not -s. Sorry about that!
__________________
"If you ever start taking things too seriously, just remember that we are talking monkeys on an organic spaceship flying through the universe." -JR

“if your opponent has a conscience, then follow Gandhi. But if you enemy has no conscience, like Hitler, then follow Bonhoeffer.” - Dr. MLK jr
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old June 25, 2010, 08:13 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

windows installer sets it to 1024kb by default i am looking at it where this PAT tool sets it to 2048. check again akg not trying to sound like a "dis/ck" it just comes so easy

edit this tool works great so far for me on "single disk boot setup" with vista or 7 have not checked xp have not run that in a long time. every raid setup i have tried it toast the boot-loader and because it moves a lot of windows will not just rebuild it so far anyways.
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSD alignment help scruff Storage 16 April 19, 2010 06:28 PM
EA De-Authorization Tool Thund3rball Gaming 4 March 31, 2009 09:04 PM
useful tool software CTA Guides & How-to's 11 September 7, 2008 11:28 AM
i/o shield alignment 999Virus999 CPU's and Motherboards 13 January 16, 2008 12:18 AM
Amd Tool Rapid-X Overclocking, Tweaking and Benchmarking 8 August 14, 2007 09:53 PM