Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 27, 2010, 11:07 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 19
Default Raid 0 - can't see other drives

Setup see specs

I have raid 0 set up (windows 7)with two of the HDD's thu the on board controller. My third drive has the data that i would like on the raid 0 array. I need to set the SATA config as RAID to get the raid drives to work. but when i enter windows i can not see the third drive plugged in - the forth one that has the os that i am currently using is unplugged to minimize complications. During boot up at the raid screen it shows a green healthy array raid 0 array, and a red unusable damaged array?... which is that third drive. The motherboard sets that third drive in raid cuz i guess i set it in raid. but wouldn't it be logical that you cqan have a raid array and another nonRAIDed hard drive installed? when i set the sata config in ide mode the third and forth dirves can be seen...but i also unplug the raid drives.

I am wondering what i need to do in order to be able to see the otyher drives wille booted up in my raid 0 array.

Thanks Guys
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 28, 2010, 07:17 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

pull out the disk that has data on it and only put both raid0 disk in then setup the raid0 in the controller then set you sata to boot from raid then start a fresh install from there. all you have to do is treat the 2 raid0 drives as 1. what os? vista or 7 cause if your using XP you''ll need the f6 drivers.
edit i am running 2 ssd in raid0 with a 250 hd for data right now.
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 28, 2010, 09:42 AM
Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 19
Default

I have the two raid drives working with windows 7 ultimate 64bit edition. I set the sata config to raid. Then i power off and replug in the cable for the data drive. boot up and i can not see the data drive.

Thanks
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 28, 2010, 12:05 PM
Fudd Rucker's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jul 2009
Location: SSM Ont
Posts: 956

My System Specs

Default

put your drive in question on another sata controller. Almost all boards now a days has at least 2 x different sata controllers.
__________________
I couldnt think of something snarky or interesting to put here this time around.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RAID 0 + Muiltiple Drives Digikid Storage 24 March 16, 2009 10:41 AM
drives for raid, question Jim Storage 4 January 30, 2009 08:54 AM
different drives in RAID 5 configuration serenity Storage 2 January 29, 2009 01:18 AM
Hard drives in RAID miggs78 Storage 2 August 9, 2008 10:11 PM
Help!! I can't unlock these RAID Drives!? bushwickbill Troubleshooting 38 July 30, 2008 11:51 PM