Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 28, 2009, 06:16 AM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default NCIX black friday got me, now question about intel SSD

Hey,

I will be installing the new intel SSD on my lap top. Now, My current drive is a 500 G hard disk, and I installed window from the HP partition. I also spent a good 2-3 hours tweaking and installing programs, changing settings, erasing the stupid bundled HP programs....

I was thinking about simply imaging the drive onto the SSD.....

BUT, reading around it seems I could be facing problem with TRIM and other windows 7 SSD goodies If I dont do a clean install. Is this true ? Anyone got a good read on this ? Help appreciated !
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 28, 2009, 09:11 AM
Deeival's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Cariboo, BC
Posts: 286
Default

It was kinda discussed here: Disk Cloning and SSD

Something about how Win7 will align the partition different if you have a SSD. I think you are better off just doing a fresh install
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 28, 2009, 09:36 AM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

thanks never seen this thread, going to read it now !
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 28, 2009, 10:05 AM
Deeival's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Cariboo, BC
Posts: 286
Default

Don't forget to update the firmware when it comes out to actually enable TRIM.

Redirect Page
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 28, 2009, 04:51 PM
Varroa's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2007
Location: National Capital Region, Canada
Posts: 746

My System Specs

Default

Yes, you can't do a clone or image of a HDD install and move it to a SSD, you will mess up the alignment. Will it do anything? It won't wreck anything, all it may do is decrease performance by abit.
__________________
GAMER: Win7 Pro x64, I7 3770K (stock) (CM 212+), Asus P8Z77-V Pro, Gigabyte 7970 OC Ghz Edition 3 GB, Corsair Vengeance LP 4 x 4GB DDR3 1600Mhz, Crucial M4 120 GB + 256GB, Crucial M500 480 GB SSD, 1TB WD Blk, BRD, HX750W, Auz X-Fi Prelude, & Fractal Design Arc MIDI R2

Lenovo Ideapad Y510p: i7-4700MQ 2.4GHz (undervolted by 80mV), 16GB DDR3L-1866MHz, Intel GMA 4600HD / SLI'ed Nvidia Geforce GT 755M 2GB GDDR5, 240 GB Crucial SSD, 128GB M.2 SSD, 15.6" HD+ Glossy LED
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes