Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old July 3, 2009, 07:18 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

thanks for the info ( i just use the south bridge so far for my raid setups too ) i myself have never tried to use the jmicron ports or the gsata ports for booting a raid setup? Curious
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old July 3, 2009, 08:01 PM
Jake_HT's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 1,985

My System Specs

Default

Dude.. take 20 minutes, and make your custom windows disc using vlite with your raid drivers on it.. seriously, it will WORK, be done with this crap. I spent a whole weekend failing at it too, don't even do it. Just use vlite, TRUST ME!
__________________
http://jakeht.deviantart.com/
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old July 3, 2009, 08:07 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

jakeht's got a point can make things easier if you know what your doing.
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old July 3, 2009, 08:25 PM
kruzn4evr's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ajax, Ontario
Posts: 1,801

My System Specs

Default

The raid is up and running, took 2 minutes, loading win7 rc and all should be good
__________________

Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old July 4, 2009, 05:00 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

nice good to hear.
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old July 4, 2009, 08:57 AM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2008
Location: Waterloo, Ontario
Posts: 245
Default

YEAH! its up and running! finally.....stupid jmicron and thanks Kruzn!

(PS the Windows 7 RC is really nice...much better than the beta I first downloaded)
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old July 4, 2009, 11:18 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

so was the problem with the jmicron and if so could you elaborate more ( was it a bootiong problem) just curious to find out what if any third party raid ports work for more then just data raids
( just for your info this is just for my own curiosity i was not able to get the gsata ports to boot a raid0 on my own ds4. I guess there data only)
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old July 8, 2009, 05:20 AM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2008
Location: Waterloo, Ontario
Posts: 245
Default

the problem was with the jmicron, but not a booting issue. I believe (as kruzn explained it to me) that the Jmicron controller on the motherboard was interfering with the Indilux controller in the SSD's.

The other issue could have been due to the "warm" copy of Vista x64 I was trying to install. I was holding off buying it because I'm not a huge fan of vista. I'd rather wait until the release of windows 7 64 bit...but as kruzn pointed out to me "why dont you just download the release candidate...its free". Damn did I feel like an idiot after that!

so anyways, long story short, I"m now up and running (thanks again Kruzn)
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old July 8, 2009, 06:38 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

wow so the jmicron controller chip did not like the Indilux chip i wonder if it's programed to be jealous. ha ha could not help myself
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old July 8, 2009, 04:22 PM
kruzn4evr's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ajax, Ontario
Posts: 1,801

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by quikgp View Post
so anyways, long story short, I"m now up and running (thanks again Kruzn)
No problem quikgp, glad I could help

ginger? he jmicron chip isn't jealous, it just doesn't like to play with others
__________________

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help NEED A BOOT CD IN THE DRIVE TO START WINDOWS!!!! Madeinedmundston Troubleshooting 12 December 5, 2008 02:39 PM
Windows XP installation problem, freezing on install, need help! Dot Merix O/S's, Drivers & General Software 7 July 25, 2008 03:19 PM
RAID Striping - Windows install??? mattydies Troubleshooting 3 October 17, 2007 07:53 PM
Question about initial 1333 FSB support and inital Windows install with evga 680i Mibs CPU's and Motherboards 5 July 23, 2007 11:11 PM
Changing mobo, do I have to re-install Windows? francois methot CPU's and Motherboards 9 July 12, 2007 02:10 PM