Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Storage

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 27, 2008, 08:05 PM
Allstar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Terrace, BC
Posts: 558
Default raid 5 expansion

This one is is really getting my brains going. I want to add a drive or two more to an existing raid 5 array done on ICH9r raid. Can it be done with out ruining my build? I spend more time on my software environment than I do on builds So, I would like to know, if I can power down, and pop in another matching drive and let the software do all the stuffs for me. NO rebuilds, NO reinstalls.
__________________
Acer 5920G ( Stock Air ) no OC:P
At least its DX10!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 12, 2008, 04:16 PM
Rookie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 11
Default

Nope, it's not possible

Can I add an additional hard drive to a RAID array?
Adding an additional hard drive to a RAID array in order to increase the capacity is known as array expansion. One example of array expansion would be adding a fourth hard drive to a three-drive RAID 5 volume.


The Intel® Matrix Storage Manager does not support array expansion.

intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-022321.htm


The only way to add hard drives to an ich9r array is to delete the array and rebuild it with the new drives. This means that all the data that you have on the array will be completely erased. When I wanted to add hard drives to my array i backed up all my data to an external hard drive that I bought from best buy. Once my upgrade was done i just returned the external and got all my money back.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 12, 2008, 11:01 PM
Allstar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Terrace, BC
Posts: 558
Default

mmm, thank you for the input.
__________________
Acer 5920G ( Stock Air ) no OC:P
At least its DX10!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes