Go Back   Hardware Canucks > NEWS & REVIEWS > Rumor Mill

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old August 29, 2008, 06:50 AM
zlojack's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Toronto
Posts: 2,057

My System Specs

Default

Well...the 3.0GHz quad could have some potential to get up around 4.0GHz (pure speculation here), but by then it won't matter. It will be competing with old tech like Penryn as opposed to Nehalem.
__________________
[SIZE=3]
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old August 29, 2008, 07:04 AM
AkG's Avatar
AkG AkG is offline
Hardware Canucks Reviewer
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,334
Default

At this point I would LOVE to see a Phenom reach 4GHz....on AIR. The heatsink would probably have to be as big as farking HOUSE with a fan "borrowed" from a wind tunnel...but it would be worth it ;)
__________________
"If you ever start taking things too seriously, just remember that we are talking monkeys on an organic spaceship flying through the universe." -JR

“if your opponent has a conscience, then follow Gandhi. But if you enemy has no conscience, like Hitler, then follow Bonhoeffer.” - Dr. MLK jr
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old August 30, 2008, 11:28 AM
ebdoradz's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rouyn-Noranda, QC
Posts: 754
Default

Quote:
Originally Posted by MpG View Post
Uh, last I checked, Phenom didn't even equal Kentsfield, clock-for-clock, let alone beat it. There's no way this is legit.

Edit: Not sure what to think about that screenshot. Between the discrepancy between the Overdrive and CPU-Z voltage reports? 4.0 Ghz and 1.475 Vcore giving temps of 53 degrees at 100% load? All (visible) core temps the same? Meh... not damning, but a little weird.
CPU-Z voltage report is way off. on my nf2 rig (green in sig) anything above 1.45V (athlon xp usualy work with 1.65-1.75) shows has 2.0V

but that 4ghz story is BS ...
__________________
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P / AMD Phenom II x3 720BE @ x4/ Crucial Ballistic DDR3 / Sapphire 4830 512mb / Corsair 620W PSU / 2*80GB Seagate

DFI LP nF4 Ultra-D / AMD Opteron 165 @ 2.7Ghz/ 2*1GB OCZ Gold GX XTC / Sapphire X1950XT / Fortron 450W PSU / 2*Maxtor 80Gb


Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old August 30, 2008, 05:31 PM
Allstar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Van Isle, BC
Posts: 550
Default

Quote:
Originally Posted by AkG View Post
At this point I would LOVE to see a Phenom reach 4GHz....on AIR. The heatsink would probably have to be as big as farking HOUSE with a fan "borrowed" from a wind tunnel...but it would be worth it ;)
This is pure speculation based on what I've read off the interwebz, but the 45 nm Phenoms are supposed to be substantially more power efficient and overclockable than their 65 nm counterparts (not including this story, which is obviously bogus). Obviously nothing official is coming from AMD until late in the year, so those "reviews" will have to be taken w/ a grain of salt.
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old August 31, 2008, 01:09 AM
Amon's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Brampton, Ontario, Canada
Posts: 719

My System Specs

Default

It's a probably a piss take, mates. However, 4GHz Phenom do exist in the form of heavily overclocked Agena chips: THE OVERCLOCKING WORLD RECORD DATABASE
But they are well and truly beyond our realm of realism.
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old August 31, 2008, 01:41 AM
Allstar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Terrace, BC
Posts: 558
Default

Well, lets get down to brass tacks here guys and think about what we are debating. ITs like, your tyring to compare a Taurus SHO to a Toyota Soarer. Two completely differant engines and differant ways to get the power out. Heres a good one, lets compare a DEC ALPHA chip to an SUN ULTRASPARC, or a POWER 6 to a MIPS. CANNOT be done. SO, pleeeeze dont do it! Honestly, an AMD has ALWAYS smoked an INTEL when it comes down to crunching numbers, hence, supurior server chip. Intel has always been better at multimedia, hence games and photoshop.
__________________
Acer 5920G ( Stock Air ) no OC:P
At least its DX10!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes