Go Back   Hardware Canucks > NEWS & REVIEWS > Rumor Mill

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 19, 2013, 08:01 AM
BlueByte's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Maynooth
Posts: 541
Default Nvidia hack

Interesting bit of info, don't know if anyone wants to try this?

Hacking NVidia Cards into their Professional Counterparts - Page 1
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 19, 2013, 08:17 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,605
Default

If you truly needed a quadro then sure.. but why ruin a perfectly good card? :P
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 19, 2013, 09:03 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,372

My System Specs

Default

out of curiosity and just for something to try ( even though I don't fully understand) could this could be done to older cards
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 19, 2013, 07:40 PM
BlueByte's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Maynooth
Posts: 541
Default

Quote:
Originally Posted by Shadowmeph View Post
out of curiosity and just for something to try ( even though I don't fully understand) could this could be done to older cards
Not having done any of this, just from what is written older cards had a "hardware strap" that could be changed. So yes a different method but you could change the strap to claim to be something else.

Based off of the 690 mod, its not changing clock speed or any other physical attributes other then the card saying its a Quadro card vs a 690 to get the drivers to work through simple resistors.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 28, 2013, 03:36 PM
stephengillon's Avatar
Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Location: fort frances, on
Posts: 32

My System Specs

Default

couldnt somebody essentially just modifiy the drivers then if its only basing it off the hardware id
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 7, 2013, 10:34 AM
Rookie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Kootenay BC
Posts: 14
Default

don't think it works 100% that way steph i know u could soft quadro cards back in the days but then they closed that loophole which then required bios mods to soft them over so i dont think changing the hardware id in drivers will do it since the card reports what it is to drivers (but never say never)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buy 6950 just to bios hack? alclarity Overclocking, Tweaking and Benchmarking 20 January 26, 2011 09:07 PM
Remove God like hack on Ps3 COD4 Mark Gaming 3 January 23, 2011 07:34 AM
Michael Asher is a Hack Babrbarossa Off Topic 21 November 13, 2008 03:00 PM
New Stats Hack Gav Suggestions & Feedback 4 January 17, 2007 11:32 AM
Statistic Hack Supergrover Suggestions & Feedback 2 December 19, 2006 01:17 AM