Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   RAM (http://www.hardwarecanucks.com/forum/ram/)
-   -   Help with Dominator Platinum 2133Mhz (http://www.hardwarecanucks.com/forum/ram/60419-help-dominator-platinum-2133mhz.html)

Alpine March 27, 2013 10:43 AM

Help with Dominator Platinum 2133Mhz
 
Hello guys, i need your help.

I have 8X4GB of DDR3 Corsair Platinum 2133Mhz ram for a total of 32Gb. Memtest was fine when testing them last time.

When im using all of thoses sticks, my pc crash.
Set voltage at 1.65v and still crashing.

So, ill remove 4 sticks and now windows is booting only when ram is running at 1333Mhz.
WHen i set the ram in the bios at 2133Mhz, the pc is crashing again after few mins of use. (like 10 or 15 mins of use)

I need help and suggestions, im tired of thoses problems i got in the last month.


here config if needed

I7 3930K
Asus P9X79 Workstation
Corsair H100
Corsair AX1200W
Evga GTX 690

Fresh new install of windows 7 with all updates.

Thanks for your help

G777 March 27, 2013 12:48 PM

I'd try bumping the vdram to 1.67ish and see if that helps

enaberif March 27, 2013 02:17 PM

Quote:

Originally Posted by Alpine (Post 699195)
Hello guys, i need your help.

I have 8X4GB of DDR3 Corsair Platinum 2133Mhz ram for a total of 32Gb. Memtest was fine when testing them last time.

When im using all of thoses sticks, my pc crash.
Set voltage at 1.65v and still crashing.

So, ill remove 4 sticks and now windows is booting only when ram is running at 1333Mhz.
WHen i set the ram in the bios at 2133Mhz, the pc is crashing again after few mins of use. (like 10 or 15 mins of use)

I need help and suggestions, im tired of thoses problems i got in the last month.


here config if needed

I7 3930K
Asus P9X79 Workstation
Corsair H100
Corsair AX1200W
Evga GTX 690

Fresh new install of windows 7 with all updates.

Thanks for your help

Will probably have to play around with the timings. 32gb with 4 sticks that run at 2133 will be fun period to get running stable.

Alpine March 27, 2013 05:03 PM

G777: Im gonna try at 1.67 v

Enaberif: I have 8 sticks of 4GB

enaberif March 27, 2013 06:06 PM

Ooops right.. even worse!

sswilson March 27, 2013 06:12 PM

Do a quick timing check for (1t) vice (2t) . Most mem these days seems to be rated for 2t and the boards often default to 1t for some strange reason. Could be that it'll run 2 / 4 sticks @ 1t without complaining, but fail miserably once you've got a full board of them.

Alpine March 27, 2013 07:30 PM

Enaberif : :shok:

Sswilson: PC was running at 2T... ill do a test at 1T to see.



Right now, im running at 1833Mhz and no problems until now. Im gonna try at full speed between 1T in few mins

sswilson March 28, 2013 03:01 AM

Quote:

Originally Posted by Alpine (Post 699286)
Enaberif : :shok:

Sswilson: PC was running at 2T... ill do a test at 1T to see.



Right now, im running at 1833Mhz and no problems until now. Im gonna try at full speed between 1T in few mins

1t is tighter than 2t so you should probably leave it at 2t.

Alpine March 28, 2013 05:59 AM

I was to tired last night to start playing with setting. I will continue tonight

enaberif March 28, 2013 07:17 AM

What are the timings on the memory? As wilson stated 1t will be more difficult to run with that much memory.


All times are GMT -7. The time now is 09:45 AM.