Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > RAM

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 27, 2012, 12:13 AM
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Red Deer, Alberta
Posts: 40

My System Specs

Default RAM Suggestions?

I am looking for 8GB of ram for my machine, and have found this:

I could buy two of each of these seeing as no one makes 4*2gb packs.

Corsair 4gb pack
Buy the Corsair 4096MB PC5400 DDR2 Memory at TigerDirect.ca

Silicon Power 4gb pack
Newegg.ca - Silicon Power 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Desktop Memory Model SP004GBLRU800S22

I am not too picky on brand just not mushkin as I bought a 4gb kit from them for my mac book and one stick was doa.

Also if you can suggest something better/cheaper great.
__________________
|ECS Q35T AM Motherboard
|Intel Core 2 Duo 2.60GHz
|4GB GEIL RAM
|~2.5TB HDD's
|Thermaltake V3
|Thermaltake 430W PSU
|Radeon Sapphire 4650 1GB DDR2
Heatware Record | Ebay Record
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 27, 2012, 11:55 AM
Allstar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 700

My System Specs

Default

WHAT, DDR2? do you have a specific reason to use DDR2 memory? DDR3 much better ,i can't recommend these :/ if you want the best ram, Corsair vengeance ram, and for good ram but cheaper, Gskill ram.The ram that you are showing is extremely slow

check that, 8gb for cheaper

GSkill RipJawsX 8Go DDR3 1600Mhz C9 - Achat / Vente MÉMOIRE PC - PORTABLE GSkill RipJawsX 8Go DDR3 1600M - Cdiscount.com,
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 27, 2012, 11:59 AM
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Red Deer, Alberta
Posts: 40

My System Specs

Default

My board doesn't support DDR3 :(

Also remember I am not using my computer for gaming or overclocking or anything, it is simply a video/audio/web surfing machine.
__________________
|ECS Q35T AM Motherboard
|Intel Core 2 Duo 2.60GHz
|4GB GEIL RAM
|~2.5TB HDD's
|Thermaltake V3
|Thermaltake 430W PSU
|Radeon Sapphire 4650 1GB DDR2
Heatware Record | Ebay Record

Last edited by Elite; October 27, 2012 at 12:06 PM.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 27, 2012, 12:13 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 700

My System Specs

Default

ok,so between these i recommend the corsair.Just for the quality.

by the way for web/surfing or even 1080p vids you won't even use 2 gb of ram so you don't need to buy some your computer will be 0% faster

Last edited by bliz; October 27, 2012 at 12:19 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 27, 2012, 12:39 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Red Deer, Alberta
Posts: 40

My System Specs

Default

I also do the odd DVD rip and such, it's not strictly a MCPC, but it's mostly used for that, might just go get 4 different sticks of 4*1gb instead, these GEIL stick I have are too big and stressing the ram slots pretty bad.
__________________
|ECS Q35T AM Motherboard
|Intel Core 2 Duo 2.60GHz
|4GB GEIL RAM
|~2.5TB HDD's
|Thermaltake V3
|Thermaltake 430W PSU
|Radeon Sapphire 4650 1GB DDR2
Heatware Record | Ebay Record
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 27, 2012, 12:47 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,612
Default

Quote:
Originally Posted by Elite View Post
I also do the odd DVD rip and such, it's not strictly a MCPC, but it's mostly used for that, might just go get 4 different sticks of 4*1gb instead, these GEIL stick I have are too big and stressing the ram slots pretty bad.
You never mentioned what OS your running.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 27, 2012, 12:49 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Red Deer, Alberta
Posts: 40

My System Specs

Default

Win 7 Ultimate
__________________
|ECS Q35T AM Motherboard
|Intel Core 2 Duo 2.60GHz
|4GB GEIL RAM
|~2.5TB HDD's
|Thermaltake V3
|Thermaltake 430W PSU
|Radeon Sapphire 4650 1GB DDR2
Heatware Record | Ebay Record
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 27, 2012, 12:52 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,612
Default

Quote:
Originally Posted by Elite View Post
Win 7 Ultimate
8gb is still going to be WAY overkill for you. 4 is fine for what you do.. Most of what you do is CPU intense not ram
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 27, 2012, 12:55 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Location: Red Deer, Alberta
Posts: 40

My System Specs

Default

I multi task a lot as well lol
__________________
|ECS Q35T AM Motherboard
|Intel Core 2 Duo 2.60GHz
|4GB GEIL RAM
|~2.5TB HDD's
|Thermaltake V3
|Thermaltake 430W PSU
|Radeon Sapphire 4650 1GB DDR2
Heatware Record | Ebay Record
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 27, 2012, 01:00 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,612
Default

Quote:
Originally Posted by Elite View Post
I multi task a lot as well lol
Still not going to need 8. Multitasking? Like what? Messenger, Browsing, Music?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UPS Suggestions Arinoth Power Supplies 16 August 8, 2012 08:42 PM
Need suggestions on RAM Keltron 3030 New Builds 4 April 25, 2012 10:06 AM
Need suggestions: RTS/FPS/ Anything else clone63 Gaming 11 May 17, 2010 08:59 AM
Need suggestions.... Charloz24 Gaming 11 April 1, 2010 11:05 AM
Need suggestions for a PC no_pulse New Builds 5 December 25, 2009 01:15 AM