Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > RAM

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old October 13, 2010, 04:27 AM
fishingfanatic's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamilton Ont
Posts: 1,225

My System Specs

Smile Ram

I would recommend firing off an email to G Skill. I did that for my Mushkins. 1866 mhz native, want to try 2000

Settings he gave me are missing. Guess I'll have to fire off another email. Damn!!! I simply asked support for info for ocing mine, as I've never oced ram b4.
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old October 13, 2010, 10:34 AM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto, Ontario
Posts: 52

My System Specs

Default

I'd go to the G.Skill forums and make a post there, they can help you fine tune your settings.

I also have G.Skill DDR3-2000 ram (tridents) and I couldn't get them to run at their rated speed without setting QPI really high (1.4V) so I just backed down to 1600 and tightened the timings and it wasn't worth it to me. I think you'll only notice the difference in benchmarks between 2000 and 1600.
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old October 15, 2010, 09:36 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Well, I did fire some emails off to G.Skill, their Customer service is excellent.

I Think I got it running right (I opted for 1600 vs 2000).

Let me know what you think.
Attached Images
 
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old October 15, 2010, 11:55 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

Looks good. Have you tried running 9-9-9-27-88? See if you can get it to run at those clocks.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old October 15, 2010, 12:05 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by mo' power View Post
Looks good. Have you tried running 9-9-9-27-88? See if you can get it to run at those clocks.
I'll take a look and see if I can make it happen.

Any particular reason why?

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old October 17, 2010, 12:02 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

I was able to get my sticks to over 1800 using these timings. Of course i was doing suicide runs but I was able to boot into windows at almost 4.6. I don't know if you checked the link I left earlier in the thread or not. I was also using 1T instaed of 2T. I currently have them running 2:10, 9-9-9-27-88 at 1.65v. These sticks seem to be very finicky when it comes to voltage.

You might also try 9-9-9-28-47 1T at 1.65v and see what happens. I'd like for you to be able to get those sticks running at at least 1800.

Superpi 1m Benchmark Competition
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old October 18, 2010, 10:13 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,048

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by mo' power View Post
I was able to get my sticks to over 1800 using these timings. Of course i was doing suicide runs but I was able to boot into windows at almost 4.6. I don't know if you checked the link I left earlier in the thread or not. I was also using 1T instaed of 2T. I currently have them running 2:10, 9-9-9-27-88 at 1.65v. These sticks seem to be very finicky when it comes to voltage.

You might also try 9-9-9-28-47 1T at 1.65v and see what happens. I'd like for you to be able to get those sticks running at at least 1800.

Superpi 1m Benchmark Competition

G.Skill suggest 2T Timings so I'm assuming its probably lower binned kit to be honest. Unlike the great success I've had on AM3 systems and their Tridents.
I'll give it a shot and see, Voltage is at the max allowable for the RAM but within spec.
Once I have my other systems issues Ironed out I'll make another pass, I did see your Post and link I just didn't have time to comment on it at the time.

Thanks Mo'

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What RAM? geokilla RAM 3 September 26, 2009 07:00 AM
NEW RAM ? WolfBane RAM 13 July 27, 2009 02:33 PM
[FS] SD ram and RD ram.. and mini pci wireless cards shockthebox Buy/Sell & Trade 4 April 27, 2009 09:32 PM
What RAM is best to OC CasheKicker RAM 8 March 1, 2008 03:14 AM
Is Patriat Ram Great Ram or not mailaw RAM 2 July 21, 2007 04:48 AM