Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > RAM

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 22, 2010, 03:36 AM
muse108dc's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver North
Posts: 1,714
Default I need to troubleshoot my ram

I cannot live on 1gig it seems, AT ALL. So I want to sort out the problems I have with my other 3 sticks

I just need general trouble shooting, I've run memtest86+ and apparently only 1 of my 4 sticks works (I had 2x2gb installed and 2x1gb in storage) and when I took out the 2x1 they were fine and now only one works, and both the 2x2 are bringing up errors as well. They are not overclocked in anyway. never have been, so any tricks on how to make them work again would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 22, 2010, 04:07 AM
M1K3Z0R's Avatar
Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: London/Brantford ON
Posts: 48

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by muse108dc View Post
I cannot live on 1gig it seems, AT ALL. So I want to sort out the problems I have with my other 3 sticks

I just need general trouble shooting, I've run memtest86+ and apparently only 1 of my 4 sticks works (I had 2x2gb installed and 2x1gb in storage) and when I took out the 2x1 they were fine and now only one works, and both the 2x2 are bringing up errors as well. They are not overclocked in anyway. never have been, so any tricks on how to make them work again would be greatly appreciated.
Sounds like a possible motherboard issue... but if you can confirm they are truly dead on another machine, you might be able to take up the ram manufacturer on any lifetime warranties they may have
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 22, 2010, 05:45 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,827

My System Specs

Default

you could try under clocking them and upping the voltage a little at a time but this does sound like motherboard if they worked before.
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 25, 2010, 01:09 PM
Lima's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Laval, Qc
Posts: 588

My System Specs

Default

Maybe try testing again after doing a CMOS clear.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What Do You Think of This RAM? TokeR RAM 3 December 15, 2009 05:39 PM
[FS] SD ram and RD ram.. and mini pci wireless cards shockthebox Buy/Sell & Trade 4 April 27, 2009 10:32 PM
Need help to troubleshoot Internet Explorer Malam O/S's, Drivers & General Software 7 February 26, 2009 10:31 PM
Help me troubleshoot an 8800 GTS zlojack Video Cards 20 December 5, 2008 09:02 AM
Is Patriat Ram Great Ram or not mailaw RAM 2 July 21, 2007 05:48 AM