Go Back   Hardware Canucks > NEWS & REVIEWS > Press Releases & Tech News

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 7, 2009, 05:19 PM
encorp's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto
Posts: 3,425

My System Specs

Default Dual Processor Nehalem Mac Pro Review

Prepare for ludicrous speed: Ars reviews the 8-core Mac Pro - Ars Technica

Discuss.


:)
__________________
DISCLAIMER: The views and opinions expressed in the immediately preceding post are those of encorp and do not reflect the views and/or opinions of family, friends, or anyone remotely associated with encorp unless explicitly stated. encorp does not make any warranty, express or implied, or assumes any liability or responsibility for the quality, factuality or use of information in the immediately preceding post.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 7, 2009, 07:20 PM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cambridge, ON
Posts: 105
Default

Nice piece of hardware...
Too bad the graphics options are so limited, and OC capability on Apple produced Mac is non-existent. That rig with dual OC'd i7 processors and crossfired/SLI'd graphics cards would absolutely dominate.

I'd take my 1GB 4870 Q9450 OC'd Hackintosh for value any day for my uses.

It's really kind of weird that Apple doesn't see the market for a consumer tower somewhere between the iMac and Mac Pro with some expandability.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 7, 2009, 08:19 PM
belgolas's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: St. Thomas Ontario close to london
Posts: 3,930

My System Specs

Default

I still don't understand apple's reasoning that they don't include a workstation graphics card for a workstation computer. ????? Why wouldn't they?

Anyways Apple doesn't have a license for SLI. Also FB ram is not good for gaming plus not many games can use 8 threads.
__________________

Sponsor a child!
Fight poverty.

Qoute by Perineum
"ID10T. I just BETCHA he's got 9 toolbars on his web browser right now."
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 7, 2009, 08:21 PM
MacJunky's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Creston, BC
Posts: 1,718

My System Specs

Default

They see it but then people would just buy that instead of the Mac Pro.

Apple had workstation GFX card for the last Mac Pro but I guess they axed it or something, probably due to not many people buying it.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 7, 2009, 09:02 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,979

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by belgolas View Post
I still don't understand apple's reasoning that they don't include a workstation graphics card for a workstation computer. ????? Why wouldn't they?

Anyways Apple doesn't have a license for SLI. Also FB ram is not good for gaming plus not many games can use 8 threads.
They use ECC DDR3 now BTW.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 8, 2009, 04:41 AM
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cambridge, ON
Posts: 105
Default

Quote:
Originally Posted by MacJunky View Post
They see it but then people would just buy that instead of the Mac Pro.

Apple had workstation GFX card for the last Mac Pro but I guess they axed it or something, probably due to not many people buying it.
They covered that in the Anand article. Apparently Apple rights the Nvidia drivers and there wasn't a clear benefit in OS X to having an expensive work station card that was based off a consumer gaming card. The only benefit was more memory in OS X.

I'm glad that the 4870 is supported now anyhow. I've got my hack running with full 3D accleration in OS X with my 4870 as of last month.

You can flash a PC 4870 to work in a Mac Pro now it'll save you a couple hundred dollars.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 8, 2009, 07:50 AM
Manufacturer Rep
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
They use ECC DDR3 now BTW.

Yep. Fully-Buffered memory architecture won't be carried over into DDR3. Only ECC and ECC/R.
__________________
Nick Soutouras
Account Manager
Mushkin Enhanced.
nick@mushkin.com
Office - 800.569.1868 Ex: 103
317 Inverness Way S.
Suite 130
Englewood, CO 80112
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 8, 2009, 10:25 AM
Bojamijams's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2008
Location: Brantford, On
Posts: 263
Default

Gaming on a mac? Hah!
__________________
Computer: i7 2600k @ 4.7Ghz | Asus P8P67 Evo | Corsair LP 16gb 1600CL9 | Silver Arrow | Essence STX | Crucial m4 128gb | Silverstone Raven 3|

Video: 2x R9 290 @ 1050 / 1375 | ASUS VG248QE |

Audio: STX => Audioengine A5 / audio technica AD700X
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
It's finally here. Apple releases dual-socket Nehalem Mac Pro. S_G Press Releases & Tech News 63 March 30, 2009 07:40 AM
AMD Phenom X2 6500+ Dual-Core Processor Preview MAC Press Releases & Tech News 5 October 7, 2008 01:24 PM
Mac Pro Case encorp Cases 8 August 12, 2008 06:36 PM
Pro-Clockers review 2GB OCZ DDR2 PC2-6400 Titanium EPP-ready dual channel kit Supergrover Reviews & Articles from the Web 0 December 16, 2006 04:05 AM