Go Back   Hardware Canucks > NEWS & REVIEWS > Press Releases & Tech News

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 5, 2008, 04:30 PM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,504
Default First superconducting transistor...

Oh yea baby.....

The first superconducting transistor has been fabricated :

First superconducting transistor promises PC revolution - tech - 03 December 2008 - New Scientist

!!

I still think superconducting triodes have thier place , but I guess I have to make one first.

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 5, 2008, 07:46 PM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,828
Default

Identified as an 'effect' that could have potential. Ways off yet.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 5, 2008, 10:00 PM
vinister's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2008
Location: Vancouver
Posts: 297
Default

Quote:
Originally Posted by Squeetard View Post
Identified as an 'effect' that could have potential. Ways off yet.
ya thats awesome, now all we need is a cheap air cooler that will get the thing down to absolute zero
__________________
Mobo: DFI 790X-M2R
Proc: AMD PHENOM X3 720
Ram: OCZ Platinum 2X 2GB @ 1066
VIDEO: 3 x Visiontek HD3870
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 6, 2008, 12:50 AM
muse108dc's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver North
Posts: 1,666
Default

I wonder, the article said that this could jump chips from giga+ I wonder, tera or above? Getting a prototype chip working based on these, even if it costs millions to make and run just to see what it could really do. And hey, after its built just think how much it could fold.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 6, 2008, 01:17 AM
Linus's Avatar  
Join Date: Apr 2007
Posts: 716
Default

Quote:
Originally Posted by muse108dc View Post
I wonder, the article said that this could jump chips from giga+ I wonder, tera or above? Getting a prototype chip working based on these, even if it costs millions to make and run just to see what it could really do. And hey, after its built just think how much it could fold.
Think billions if not trillions.... If it was as simple as a few million dollars Intel or AMD would be all over it like white on rice.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 6, 2008, 01:46 AM
Allstar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Terrace, BC
Posts: 558
Default

ummm, I think thats a little smoke up your

The Isreali part of Intel had already made a processor that passed the bits through light transmission. It was a audio processor that came out of their R and D sections that made steps in spy work ( bouncing a laser off of glass to interpret vibrations )\
It was a step in solving the bandwidth requirements of todays apps. Blue lasers over red ones ( DVD's )


A optical processor NO heat created, no super cooling needed
__________________
Acer 5920G ( Stock Air ) no OC:P
At least its DX10!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes