Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Power Supplies

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 7, 2013, 10:01 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 2,486

My System Specs

Default psu+ 7970's

whats the lowest psu to run dual 7970's?
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 7, 2013, 10:05 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 1,390

My System Specs

Default

Undervolt them and you can run it on a 600W if your mobo/cpu aren't power hungry.
__________________
heatware
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 7, 2013, 10:28 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 2,486

My System Specs

Default

ok thanks
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 7, 2013, 11:01 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,392

My System Specs

Default

If you are planning to mine on them I would go 700W because at 600W it is going to be running at 100% constantly. If you are just gaming a few hours a day you could sneak by at 600W but if you are running them full out you want some headroom.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 7, 2013, 11:06 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 2,486

My System Specs

Default

thinking about it but with the recent crash and difficulty increasing it may be a waste of time and money
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 8, 2013, 10:25 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,392

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by clshades View Post
thinking about it but with the recent crash and difficulty increasing it may be a waste of time and money
Honestly it is just a bubble, I might try to mine a few bucks here and there since I need the card for gaming but im not running out and investing a ton of money in miners.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 28, 2016, 07:45 PM
MARSTG's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 3,018

My System Specs

Default

Do you think a 600W 80+ Bronze psu with 2 rails would be able to sustain a 7970GE and a RX480?
__________________
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 30, 2016, 12:52 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 2,486

My System Specs

Default

No idea man. Add up the demand and see if the
12v rail supports it on your psu. This is a really old post?
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 30, 2016, 09:23 AM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 4,005
Default

Quote:
Originally Posted by MARSTG View Post
Do you think a 600W 80+ Bronze psu with 2 rails would be able to sustain a 7970GE and a RX480?
Marginal. I bet you'll have stability issues when folding.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old December 1, 2016, 06:18 PM
MARSTG's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 3,018

My System Specs

Default

What about 7970GE and 1060 3GB?
PCpartspicker says I should be fine even at max TDP, this is my full configuration https://ca.pcpartpicker.com/list/BrMXJV
__________________

Last edited by MARSTG; December 1, 2016 at 06:59 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] SOLD! 2- 7970 DUAL X OC's or trade for your reference 7970 Squeetard Buy/Sell & Trade 6 October 7, 2013 08:28 AM
[WTT] XFX 7970 DD for a reference 7970 mojojj Buy/Sell & Trade 0 March 14, 2013 03:20 PM
xfx 7970 severity Price Check 1 August 9, 2012 08:55 AM
gtx 670 vs hd 7970 yehia7000 Video Cards 5 August 5, 2012 10:44 PM