Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Power Supplies

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old January 25, 2012, 01:00 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,067

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Supergrover View Post
Yup both the earthwatts and cx500 are nice budget psu's put both of them in a few builds for buddies. Never used a gs500 so cant comment.

And Yeah ST is correct,
$1500 on new board/ram/cpu/gfx
$400 for a new monitor
Look on someones face when their POS PSU blows and takes the system: Priceless.
Watched that happen when my buddy picked up a Apevia Warlock. He liked it because it was seethrough with lights.

ITs a shame the system only had one surviving component. THe DVD Drive.

-ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old January 25, 2012, 01:07 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,679
Default

Johnny Cash-Ring of Fire 1963 - YouTube
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old January 25, 2012, 01:16 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,261

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Soultribunal View Post
Watched that happen when my buddy picked up a Apevia Warlock. He liked it because it was seethrough with lights.

ITs a shame the system only had one surviving component. THe DVD Drive.

-ST


Epic

Another point for the OP just a tidbit of info, you dont want to run a psu anywhere near its specs if you are going for a longterm. So if your needing 750w dont go out and get a 800w or 750w PSU ( Yes I know you can without a issue, blaa, blaa blaa) give yourself some headroom you dont want to be loading the psu near its limit.
Not really a issue for you and again you can run psus to the limit and have nothing wrong, but the fact is for life it will last longer and work more efficiently.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old January 25, 2012, 01:21 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 72

My System Specs

Default

Thanks everyone i decided to go with a 750w Antec Earthwatts. Should be enough for GTX 560(non ti)'s in sli.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old January 25, 2012, 01:27 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,067

My System Specs

Default

Perfect choice. Solid platform.

And you are right on that point too Kevin. Thats why the max I go is 80% of load capability.

-ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old January 25, 2012, 01:35 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,261

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by KSiG View Post
Thanks everyone i decided to go with a 750w Antec Earthwatts. Should be enough for GTX 560(non ti)'s in sli.
NP and Nice unit, should keep you going for years if you chose to.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old January 25, 2012, 03:55 PM
Bond007's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 3,119

My System Specs

Default

Good call. Enjoy your rig.
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K undervolt @4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, HD 6950(unlocked shaders and OC'd), Bitfenix Fury 750w, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Antec Basiq BP550 Plus 550W Kayen Power Supplies 5 May 6, 2010 01:05 AM
Would my 550w cut it? curtispan Power Supplies 7 December 21, 2009 04:47 PM
550W PSU to power a 4890? Caldezar Power Supplies 10 July 25, 2009 08:06 AM