Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Power Supplies

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 6, 2011, 08:16 AM
Fudd Rucker's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jul 2009
Location: SSM Ont
Posts: 950

My System Specs

Default 2 x 8pin EPS

Buying an EVGA classified 200 mobo with 2 x 8pin EPS connectors on the board. Wondering which power supplies have that.

Or would it hurt any to use one of these with say ... an HX1000 with this adapter. Newegg.com - Athena Power 6" EPS-12V 8-pin Y-splitter Power Cable Model CABLE-YEPS828

I do plan on pushing my chip pretty hard.
__________________
I couldnt think of something snarky or interesting to put here this time around.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 6, 2011, 08:25 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,032

My System Specs

Default

Just because the motherboard has 2 8-pins, doesn't mean it is a requirement. The board will still run just fine w/ the single connector.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 6, 2011, 08:30 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,597

My System Specs

Default

I think it would/show work fine with that adapter seeing what power supply it is
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 6, 2011, 08:44 AM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,926

My System Specs

Default

I don't think splitting 1 EPS12V into 2 is going to give you any additional benefits over using a single EPS12V.

I believe most of the 1kW+ PSUs have dual EPS connectors. Like the Corsair AX1200/HX1050, Enermax Revolution/Galaxy, or Antec TPQ/HCP. They all cost around $300 though, but better to have a solid PSU if you're truly going to be pushing things.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 6, 2011, 09:18 AM
Shadowmeph's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,395

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Just because the motherboard has 2 8-pins, doesn't mean it is a requirement. The board will still run just fine w/ the single connector.
I was actually wondering about this also kind of like some Video cards in that it draws just a little bit at boot time ? if this is the case then I could save a bit on PSU and buy a good quality lower powered PSU with either a Y or a 6 to 8 pin adapter.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 6, 2011, 10:50 AM
Cptn Vortex's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver
Posts: 3,735
Default

I was using my old Ultra x3 1000w with 1 8pin, and 1 4pin using a 4-8 pin adapter with no issues. That being said, I upgraded to the OCZ Z-850M gold rated PSU, which runs 70W more efficiently under load compared to the Ultra, and also much cooler and quieter. Its a great PSU!
__________________
The Vortex H20

Coolermaster ATCS 840 w Window panel
MSI Z77A-GD65
Intel i7 3770K @ 4.6GHZ 1.28v
Galaxy GTX 680 @ 1241MHZ
8GB Mushkin Blackline 1600MHZ 9-9-9-24 1.5v
Asus Xonar Essence STX
OCZ Z-Series GOLD 850W
2 x 128GB Corsair Force GT SATA3 SSD RAID0 :)
Acheiva Shimian Q270 Lite 2560x1440

Benq W500 Pojector.

Watercooling:
EK Supreme HF, EK FC GTX 680 Block, MCR320+Gelid Silent 12 Push/Pull, DD Pump, EK Multioption 100ml Res, EK Coolstream XT 220 RAD Gelid Wings Push/Pull.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 6, 2011, 03:01 PM
Jonesy's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sudbury, Ontario
Posts: 180

My System Specs

Default

The silverstone strider gold has 2 ...850w and up..cant coment on the lower watt models
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 6, 2011, 06:46 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,654

My System Specs

Default

The Corsair AX750 also has 2.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 9, 2011, 01:32 PM
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 87

My System Specs

Default

XFX 750s have em
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 29, 2011, 10:04 PM
Restricted Poster
 
Join Date: Oct 2009
Location: BC, Canada
Posts: 19

My System Specs

Default

The SilverStone SST-ST1500 (1500W) has two.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8pin EPS 12" Extension... Delavan Power Supplies 8 April 12, 2010 01:46 PM
Are two 8pin EPS really necessary? AmuseMe Overclocking, Tweaking and Benchmarking 9 April 8, 2010 08:13 PM
[WTB] Seasonic 8pin & 6Pin PCI-E Overclocker~4.1 Buy/Sell & Trade 3 December 10, 2009 07:08 PM
Looking for extension cables - 24pin and 8pin MorePower New Builds 4 January 18, 2009 10:51 PM
4pin ATX12v and 8pin EPS connector magictorch Power Supplies 6 December 6, 2007 03:39 PM