Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Power Supplies

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 28, 2011, 04:05 PM
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2011
Location: Nicaragua, Central America
Posts: 85

My System Specs

Default Antec PSU size fit

Hi there guys:


I am seriously considering spending some of my hard earned cash to purchase an Antec Quatro TPQ-850w PSU. I was told by one of the sales people at the store I plan to order it from (I live in Nicaragua, Central America)that the unit is pretty large and won't fit inside my current Micro-ATX case. The thing is, I don't want to shell out another wad of cash to buy a larger, more expensive case unless I really need to. Is it true that this psu will not fit inside a regular micro-atx case? or this sales guy just jerking my chain so I buy a new, 70 plus-dollar mid-tower case from his store?

Any thoughts would be appreciated
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 28, 2011, 04:27 PM
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 211
Default

What case are you using right now? The 850W Quatro is a standard sized (ATX) power supply. A quick google shows that its dimensions are 8cm (L), 15cm (W) and 9cm (D). It should fit as long as you aren't using something like a slim-mATX case with proprietary psu's.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 28, 2011, 04:42 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

Antec TruePower Quattro (TPQ-850) 850W Review

good unit, but not exactly micro psu size.

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=NTg=


Dimensions:
- 3.4" (H) x 5.9" (W) x 7.1" (D)
- 8.6cm (H) x 15cm (W) x 18cm (D) Net weight:
- 5.75lbs / 2.6kg
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 28, 2011, 05:10 PM
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2011
Location: Nicaragua, Central America
Posts: 85

My System Specs

Default

well...I couldn't really tell you the case's brand because I really don't know where it's at. But it's the case that came when I bought with my old Core2Duo rig. It fits the Asrock Micro-ATX motherboards I have had including the G31M-S that I have bought last year, without any trouble at all.

Mu current Kmex 650w switching power supply fits in without any trouble too

I don't know if that is enough info for anybody else to add a suggestion though
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 28, 2011, 05:18 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

you can always take a picture.

some cases have liek a bar or like a 'lip' that will make it either hard or impossible to install the
psu without taking the mobo out first
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 28, 2011, 07:18 PM
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 211
Default

Use a ruler and measure your case... Dangtx and I just gave you some figures.

And wow! I must be really off on the size of the unit...I pulled those numbers here. Probably best to go with Antec's website.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 28, 2011, 07:45 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

yeah, its one of the bigger heavier units :p
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 28, 2011, 11:39 PM
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Location: Vancouver
Posts: 143

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Stock View Post
Use a ruler and measure your case... Dangtx and I just gave you some figures.

And wow! I must be really off on the size of the unit...I pulled those numbers here. Probably best to go with Antec's website.
I would actually suggest measuring the current power supply and comparing it to the dimensions of the TPQ850 rather than measuring the case.
__________________
Heatware
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 1, 2011, 11:34 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

The ATX standard (2.2) is only 14cm (D) so it may indeed be too deep for the case.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 2, 2011, 10:36 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2007
Location: Scarborough
Posts: 1,437

My System Specs

Default

If your psu is the Kmex PG-650W, you should be ok. From what I can tell, the TPQ 850 has the same height and width. It's 4cm longer though. Both psu's are ATX 2.2.
__________________


EBAY(http://myworld.ebay.ca/scott0639)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] Asrock X58 Extreme3, Antec TP-750 PSU RockCrayfish Buy/Sell & Trade 0 December 10, 2010 03:08 PM
PSU size in Antec p182 tom.mullie Power Supplies 2 January 6, 2008 10:19 PM
Looking for PSU to go with Antec Nine Hundred chicoman Power Supplies 3 December 15, 2007 05:42 PM
PSU recommendation for the Antec 180b case sabir_cheena Power Supplies 13 August 19, 2007 10:38 AM