Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Power Supplies

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #2 (permalink)  
Old November 22, 2009, 01:14 PM
MarkOne's Avatar
Banned
F@H
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chertsey 60 KM north of Montreal
Posts: 4,015
Default

Run away from that PSU,,,,,, post your budget...you will have some sugestions from nice members.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 22, 2009, 01:25 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

markone's got some good advice
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 22, 2009, 01:33 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

How good do you honestly think a $13 PSU will be? Get this instead: Newegg.com - CORSAIR CMPSU-400CX 400W ATX12V V2.2 80 PLUS Certified Compatible with Core i7 Power Supply - Power Supplies
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 22, 2009, 02:11 PM
kendallcschm's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2009
Location: United States
Posts: 465

My System Specs

Default

$400 budget... yea.. i got to go real cheap.. i got a set of $20 speakers too
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 22, 2009, 02:19 PM
MpG's Avatar
MpG MpG is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2007
Location: Kitchener, ON
Posts: 3,144
Default

You're definitely running an IDE DVD drive? And only one hard drive? Because that power supply only comes with one SATA power connector.

Also, are you sure you need 4GB of memory? Lower-powered systems, especially if you're not running Vista, are often just fine with only 2GB of memory, and you're blowing nearly 1/4 of your budget on memory right now.
__________________
i7 2600K | ASUS Maximus IV GENE-Z | 580GTX | Corsair DDR3-2133
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 22, 2009, 02:21 PM
kendallcschm's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2009
Location: United States
Posts: 465

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by MpG View Post
You're definitely running an IDE DVD drive? And only one hard drive? Because that power supply only comes with one SATA power connector.

Also, are you sure you need 4GB of memory? Lower-powered systems, especially if you're not running Vista, are often just fine with only 2GB of memory, and you're blowing nearly 1/4 of your budget on memory right now.
the person requested alot of memory.. and they requested a powerful CPU.. they told me they need that stuff.. and they refuse to tell me what they are using it for...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 22, 2009, 03:27 PM
MpG's Avatar
MpG MpG is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2007
Location: Kitchener, ON
Posts: 3,144
Default

Well, that power supply's pretty much got zero expansion room, it specs say that it's using a design that's several years old, and you can probably flip a coin to see whether or not it's actually reliable at its rated capacity. If this person wants a powerful computer, that's fine. But it's going to cost him - he gets to choose whether he pays now or later. Even one of Antec's second tier PSU's would be an improvement that Logisys tin can.
__________________
i7 2600K | ASUS Maximus IV GENE-Z | 580GTX | Corsair DDR3-2133
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 22, 2009, 03:30 PM
Sushi Warrior's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grimsby, Ontario
Posts: 1,620

My System Specs

Default

ANYTHING is better than Logisys. I'd even take Raidmax or Rosewill over that.
__________________
||EK Supreme LT Nickel||MCP355/EK X-TOPV2||EK150 M-O res||MCR220/White||NZXT FN120RB/FN140RB||
Project|Oroborous by NZXT and MNPC
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 22, 2009, 05:17 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, QC
Posts: 5,415

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by kendallcschm View Post
the person requested alot of memory.. and they requested a powerful CPU.. they told me they need that stuff.. and they refuse to tell me what they are using it for...
Probably porn...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can this work? hohohee Off Topic 16 May 27, 2009 05:50 PM
Does this work? Infiniti Water Cooling 3 January 15, 2009 06:10 PM
Is this going to work? stingo99 New Builds 0 January 5, 2009 11:04 AM
Will This Work? stormkiller22 Troubleshooting 9 March 5, 2008 05:02 PM
Will this all work? Infiniti Water Cooling 11 January 8, 2008 09:50 PM