Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Power Supplies

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 9, 2009, 12:38 PM
Cowboy's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,375
Default Can a tx850 handle this??

Can a tx850, from corsair, with 70A on the 12V rails, handle this setup:

PhenomII x4 940BE OC'ed
2x Asus 4870 512mb OC'ed
1 Hard drive (maybe 2)
1 MCP 355 Pump
2 sticks of ram
Freezone Elite

Add in a few fans, but the above is where most of the action is at.
__________________


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 9, 2009, 12:40 PM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

No problem I say
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 9, 2009, 12:42 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,068

My System Specs

Default

Easily, with room to spare.
I doubt you'd pull more than 450-500 from the wall on that.

Regards,
ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 9, 2009, 12:44 PM
Cowboy's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,375
Default

Ok, cuz I was worrying that the freezone would pull WAY too much when things start to get hot.

Thanks.

If I'm only pulling 500w from the wall, I should have stuck with my old silverstone 600w modular PSU and not even bothered with this corsair.
__________________


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 9, 2009, 12:57 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,068

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Cowboy View Post
Ok, cuz I was worrying that the freezone would pull WAY too much when things start to get hot.

Thanks.

If I'm only pulling 500w from the wall, I should have stuck with my old silverstone 600w modular PSU and not even bothered with this corsair.

Its always better for the longevity of things to not be maxed close to 100% on them.
Heats them up, higher fan speeds, and shorter lifespan of components inside.
You made the right decision in my eyes.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old July 9, 2009, 12:58 PM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

Better not to push towards the max. capacity of a powersupply. If you do, it'll run hotter and die sooner

EDIT:

ninja'd by ST!
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old July 9, 2009, 12:59 PM
Cowboy's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,375
Default

Quote:
Originally Posted by Soultribunal View Post
You made the right decision in my eyes.

ST
Good, because in my wallet's eyes I am sleeping on the sofa tonight

BTW, Thanks guys!
__________________


Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old July 9, 2009, 01:10 PM
CMetaphor's Avatar
Quadfather
 
Join Date: May 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 5,002

My System Specs

Default

Are you married to your wallet? Or does your wallet actually belong to someone that holds ye leash? hehe Its still worth it IMHO.
__________________
"Backed by common sense and physics!" -Squeetard
Opteron Server for Sale! http://www.hardwarecanucks.com/forum...ade-ideas.html
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old July 9, 2009, 01:13 PM
Cowboy's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 1,375
Default

Haha, not quite. but i get where your coming from with that... suppose i should have worded that better.
__________________


Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old July 9, 2009, 02:27 PM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,068

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by CMetaphor View Post
Better not to push towards the max. capacity of a powersupply. If you do, it'll run hotter and die sooner

EDIT:

ninja'd by ST!

Its only because I could sense the AMD eminating from you :)


Cowboy, besides that PSU is gold Efficency so its 10x better in that regard as well.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can my psu handle 285 sli? OpTioN Power Supplies 11 May 15, 2009 10:08 AM
Corsair TX850 Capabilities Rocco_360 Power Supplies 3 March 27, 2009 06:02 AM
You think my 620HX can handle another video card? chrisk Power Supplies 50 March 13, 2009 02:05 PM
HCF Members Post your Xfire Handle Here! Supergrover Gaming 43 January 29, 2008 08:20 AM
Will my PSU be able to handle the new upgrades? k1ddo Power Supplies 8 January 9, 2008 09:29 AM