Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Peripherals

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old February 21, 2012, 04:42 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,891

My System Specs

Default

Can't just use the 1/8" headphone jack and then record the audio on your PC?

I would say just try that cable from Monoprice. Obviously measure first to make sure you truly need 50ft, the less the better. It's only about $30 shipped though, so it won't be a huge loss if it doesn't work.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old February 22, 2012, 02:59 PM
Reyzac's Avatar
MVP
 
Join Date: Aug 2010
Location: Nova Scotia
Posts: 270

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by JD View Post
Can't just use the 1/8" headphone jack and then record the audio on your PC?

I would say just try that cable from Monoprice. Obviously measure first to make sure you truly need 50ft, the less the better. It's only about $30 shipped though, so it won't be a huge loss if it doesn't work.
Nah, because it isn't for recording. The amp actually has a computer-controllable software interface that connects via USB. I do have a 1/8" cable that I think would be long enough, however that isn't an issue if I run it straight across the room.

That's a good idea, let me see...

Okay, so I did a rough estimate using my instrument cable as a reference, and it works out to just over 35ft. Don't know if that changes things...
__________________
Who needs a real doctor when you got my machines and their scary needles?
I also go by Silver Blues in lots of other places.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old February 22, 2012, 03:16 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,891

My System Specs

Default

Well maybe this shorter one would work: For only $7.28 each when QTY 50+ purchased - 33ft 10M USB 2.0 A Male to B Male Active Cable | USB 2.0 Cables - Regular Type Still has an active repeater in it, but since it's less distance, it has a higher chance of working without errors.

From the reviews on Monoprice, seems either cable should work fine. I say try it and see.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old February 23, 2012, 12:18 PM
Reyzac's Avatar
MVP
 
Join Date: Aug 2010
Location: Nova Scotia
Posts: 270

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by JD View Post
Well maybe this shorter one would work: For only $7.28 each when QTY 50+ purchased - 33ft 10M USB 2.0 A Male to B Male Active Cable | USB 2.0 Cables - Regular Type Still has an active repeater in it, but since it's less distance, it has a higher chance of working without errors.

From the reviews on Monoprice, seems either cable should work fine. I say try it and see.
Er... I was excited about that until I looked at the link... it's an A to B USB, and I need a Mini-USB to USB. But Now I at least know what to look for where, thanks guys.

__________________
Who needs a real doctor when you got my machines and their scary needles?
I also go by Silver Blues in lots of other places.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] FSP Aurum Gold 750 watt PSU Lima Buy/Sell & Trade 31 April 21, 2012 06:49 PM
Some days you gotta run fast!! stoanee Off Topic 14 August 12, 2010 01:56 AM
Gotta love the germans :) Arinoth Off Topic 18 July 30, 2010 06:47 PM
Tri Sli..Gotta Try It! rjbarker Video Cards 22 May 4, 2009 07:55 PM
Gotta love hockey Squeetard Hockey 3 March 4, 2009 03:31 PM