Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 6, 2011, 08:00 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,384

My System Specs

Default GTX 560 TI Clocks

Hey guys I was overclocking my GTX 560 ti and I was wondering what kind of numbers you guys were pulling out of yours.

Right now I have mine rock solid at 950/1900/2300 at .987v, Shoul I aim for higher shaders or memory speed? This has been the easiest overclocking because I haven't needed any voltage so far and I'm still only at 75C so I could pull more out of it but I don't want to get greedy and have problems.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 6, 2011, 08:05 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,549

My System Specs

Default

946/1892/2106.
Any higher and it becomes unstable :l
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 6, 2011, 08:08 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,384

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by supaflyx3 View Post
946/1892/2106.
Any higher and it becomes unstable :l
Guess I have a good overclocker, what voltage are you running at?

P.S I googled and my memory clocks seem to be a good 100-200 higher than most people running at 950/1900, am I going to kill my vram?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 6, 2011, 08:12 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,549

My System Specs

Default

No idea, whatever stock voltages are.
Although, a bunch of WU failed today so I'm not sure if my OC is unstable or something else is causing them to fail.
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 6, 2011, 08:30 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,384

My System Specs

Default

Doing a run on 970/1940 wish me luck maybe I'll get really lucky and be able to hit 1 ghz on stock voltage. I'm not going to increase any voltage my target OC was only 950 but since it's rock solid I'm gonna see how far I can go.

Stable on 980/1960/2300 however I read some places that 10 mins on extreme burn in is good to test but then you need to check for 2 hours by clicking the k on after burner how do you guys test your overclocks?

Well it passed an hour of BF3, game crashed once but it does that pretty much everytime I play anyways because BF3 is a little buggy.

Last edited by JJThomp; November 6, 2011 at 10:10 PM.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 7, 2011, 01:59 AM
GT7R's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Our universe
Posts: 991

My System Specs

Default

Just couple of days ago OCed a MSI 560Ti Twin Frozr 3 for a friend, max on stock voltage was 990, and with a bit of voltage tweaking it has reached 1.1 GHZ rock solid.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 7, 2011, 05:40 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,384

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by GT7R View Post
Just couple of days ago OCed a MSI 560Ti Twin Frozr 3 for a friend, max on stock voltage was 990, and with a bit of voltage tweaking it has reached 1.1 GHZ rock solid.
Nice, mines getting a little warmer than I'd like at 79C so I'm going to leave it for now.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 7, 2011, 06:51 AM
GT7R's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Our universe
Posts: 991

My System Specs

Default

Yeah, at 1.1 the card is reaching 85C under furmark, with a pretty aggressive custom fan profile. But the performance are way better than a stock 570 lol.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 7, 2011, 07:38 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ontario
Posts: 1,384

My System Specs

Default

Whats the fan profile like? I'm thinking of making a big push for 1ghz+ for benchies and stuff
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 7, 2011, 09:03 AM
GT7R's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Our universe
Posts: 991

My System Specs

Default

Here the profile of my 580 with an Accelero Xtreme 2 cooler, his is a bit less aggressive but you get the idea :)
Attached Images
 
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sandy Bridge-E Clocks? GT7R Rumor Mill 17 July 23, 2011 11:56 PM
Stuck at 2D clocks? Fayth18 Video Cards 7 December 1, 2010 10:03 AM
GPU's have different clocks at idle using Afterburner ??? dustin1706 Overclocking, Tweaking and Benchmarking 2 November 16, 2010 04:14 PM
Forcing 3D clocks on 4890 Supergrover Video Cards 2 November 11, 2009 02:28 PM
cant overclock shader clocks magictorch Overclocking, Tweaking and Benchmarking 2 February 29, 2008 08:29 AM