Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 12, 2011, 07:31 PM
On2wheels's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jun 2010
Location: ontario
Posts: 920
Default EVGA Precision not loading at boot

Running version 2.0.3 on my GX560Ti, with forceware drivers 270.61 and have the checkbox ticked to 'start with windows' and to display temps in the tray only, but nothing appears in the sys tray at bootup, even running the app manually doesnt show the temp there, and checking my startup progs with CCleaner shows nothing.
Are you guys aware of any bugs with 2.0.3 or am I unlucky? All i mostly use it for is proper fan control, is MSI Afterburner better at it?
running Win7 64bit.

Last edited by On2wheels; May 12, 2011 at 08:32 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 12, 2011, 08:57 PM
francisw19's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Location: Alberta
Posts: 246
Default

I haven't used precision in ages, so I don't know if they've implemented any new fan control features. However, I'm using Afterburner on my GTX560Ti's and the fan control is really good. You can set a fan curve in the settings (fan speed vs. temp).

I have no problems with Afterburner...maybe give it a try.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 12, 2011, 10:17 PM
Mook06's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2009
Location: Vancouver Island
Posts: 113

My System Specs

Default

reinstall the program, right click run as administrator, also you can try adding a shortcut to the prog to the startup folder in your start menu, but this wont help if the program doesnt even start manually
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 13, 2011, 09:16 PM
On2wheels's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jun 2010
Location: ontario
Posts: 920
Default

It does start manually, just didn't work properly. Running Afterburner now, looks awfully similar to Precision setup window! But it's got a nice big graph.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 14, 2011, 09:56 AM
francisw19's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2009
Location: Alberta
Posts: 246
Default

Yup...afterburner should look familiar. It's developed by the same guy that makes RivaTuner and Precision. ;)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 14, 2011, 12:20 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,235

My System Specs

Default

Yeah.... Afterburner is my current "go to" GPU OC app. The only benefit I've heard of for precision over AB is that precision allows the shaders to be de-linked, but I haven't personally seen proof of that.
__________________
EVGA X58 3X SLI / i7 980X / 3X 4G Mushkin Blackline Frostbite / XFX Pro 1000W / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / WD 6401AALS / TT Lvl 10 GT
Swiftech MCP655 WC Pump / EK XT 240 Rad / 2X Scythe Ultra Kaze / EK Supreme HF / Primochill Myriad Dual Bay Res / Dell UltraSharp U2412M

Gigabyte C1007UN-D / 2X4G Gskill PC3-10700 / Pico PSU / 2.5" 750G Toshiba HDD / Mini-Box M350 / 1X 19" BenQ / 1X 17" HP
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 15, 2011, 06:22 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,810

My System Specs

Default

Been running Precision for a few yrs now, no issues at all. Sounds like your missing something in the set- up.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boot up time slow Prior to loading Windows Skychan CPU's and Motherboards 8 April 11, 2011 09:31 AM
eVGA Precision 1.9.1 r0k0 Overclocking, Tweaking and Benchmarking 12 February 12, 2010 06:08 PM
EVGA Precision v1.8.0 Update FiXT Press Releases & Tech News 1 August 19, 2009 10:04 AM
EVGA Precision 1.5 released Alwaysrun Overclocking, Tweaking and Benchmarking 3 March 8, 2009 11:16 AM
EVGA Precision - Crysis element291 Overclocking, Tweaking and Benchmarking 12 January 28, 2009 03:41 PM