Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old January 18, 2008, 04:32 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,649

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by 1Tanker View Post
You don't have to be an EE...fanatics/enthusiasts push the envelope in any hobby. Sometimes we have to take risks... and be brave/stupid(actually a mix of both).
I've blown my fair share of motherboards with some brave / stupid actions. That's enough for me. If others wish to try it out, please do so. But I won't... I've learned my lesson.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old January 21, 2008, 11:49 AM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default

OK, got hitched up for a bit tere, was getting random resets, even though Orthos ran fine for 10+ hours (when it wouldnt reset).

Turns out it was a windows update issue, it updated 3 drivers (LAN, printer and monitor, not sure which was the issue) one of which was BSODing me...

un/reinstalled them from manufacturers sites and ok so far.

3.4 is 10 hours stable

3.6 seems to take too much voltage, seems I hit the same wall as before with the e2180, Under a 1GHz o/c is fine on stock voltage, anything at or above 1GHz is only doable with a TON of Vcore (if at all).

any ideas?
__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old January 21, 2008, 12:30 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,649

My System Specs

Default

Yes, NB +0.3V
FSB, yes; PCI no - I don't use this setting.
VCore Set. Actual depends on the droop.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old January 21, 2008, 12:37 PM
magictorch's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2007
Location: Annapolis Valley, NS
Posts: 1,837

My System Specs

Default Northbridge?

Have you increased the Northbridge voltage as well at 3.6?

I have to put up it to 1.4 and raise the RAM volts too to keep the same timings.

Other than that are you running memory 1:1. Maybe the MB not the cpu. The Asus P5KE seems to a lot of the work for you at higher FSB's once you set a few bios options but I don't know about other boards.
__________________
White Night:: i7920 (4ghz), Rampage III extreme (A1), Mushkin XP 1600 (9,9,9,24),SLI480., white MM horizon.
CPU: Feser 220 int.|Apogee GTZ|S.Res.rev2| MCP655.

GPU: PA120.3|S.Res.rev2|2x EK FC blocks| MCP655.

Last edited by magictorch; January 21, 2008 at 12:52 PM.
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old January 21, 2008, 12:40 PM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default

I have tried upping a tenth, but it made no difference so I didnt try more, I am not going for a "all voltages to max" o/c, I want a stable, cool running rig that will last a while.

I was also going to try a balls out run for SAG's but thats not panning out either.

The 6750 does POST ant ANY speed, hell I tried 4.2, posts fine, just windows issues, the 2180 would not even post above 3.0
__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old January 21, 2008, 12:55 PM
magictorch's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2007
Location: Annapolis Valley, NS
Posts: 1,837

My System Specs

Default yea i dont like risks

Im not one to push things too much myself, but I know 1.4v is fine with good case cooling. anyway I think youve got an FSB wall problem with the MB rather than issues with your chips....that is if the E2*** was crapping out at a similar FSB as this one does.
Anyway 3.4 is plenty for all but an insane SLI system!
__________________
White Night:: i7920 (4ghz), Rampage III extreme (A1), Mushkin XP 1600 (9,9,9,24),SLI480., white MM horizon.
CPU: Feser 220 int.|Apogee GTZ|S.Res.rev2| MCP655.

GPU: PA120.3|S.Res.rev2|2x EK FC blocks| MCP655.
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old January 21, 2008, 01:01 PM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default

I hear you, 3.4 is prolly where its going to stay, it hauls ass, its GPU limited right now for sure, but still plays bioshock at full settings (did with the 2180 also...)

The 2180 crapped out abouve 2.8 (10x multi), which is only a 280FSB, the 6750 craps out around 3.5-3.6, which is 425-450FSB (8x mulit), so, much different fsb-wise.

I think I will just leave it, and may try for a balls out run this weekend, but I am still unsure as to how high I should go Vcore ( and other V) wise...
__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old January 21, 2008, 01:13 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,649

My System Specs

Default

Vcore max. 1.5V
VNB: max
Vmem: 2.1-2.2V

Just add a fan close to the NB you'll be fine. My 3 rigs run 24/7 with those voltages, except Vcore at 1.4875. The Gigabytes are very sturdy.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #29 (permalink)  
Old January 21, 2008, 01:27 PM
donimo's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver Island
Posts: 831
Default

So VNB means +0.3?

FSB and PCI max?

And is that Vcore SET, or ACTUAL?
__________________
Mobo GA-Z77X-UD3 CPU i5-3570K stock RAM:2x4GB Patriot Viper 1866 1.5v GPU:XFX HD6850 BE + Gigabyte HD6850 @820/4400MHz Case:Bitfenix Raider w/2x 200mm + 135mm PSU: Corsair HX620
Reply With Quote
  #30 (permalink)  
Old January 21, 2008, 01:53 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,649

My System Specs

Default

Yup.
FSB only, I don't use the PCI-E setting.
VCore is as Set; actual depends on the droop.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
donimo's first "just for fun" rig donimo Case Mods, Worklog & Gallery 21 January 12, 2008 10:30 PM
Comment thread for the "Asrock 4CoreDual-VSTA" review sswilson CPU's and Motherboards 16 December 18, 2007 08:04 PM
"Reviewer Tryouts:" Logitech Cordless Desktop LX710 Review Scratch Member Reviews 9 November 22, 2007 09:17 PM
The "How well do you know the person above you" Thread. Moneyless Off Topic 17 August 23, 2007 10:23 PM
another "New System" thread Unklmo CPU's and Motherboards 20 June 15, 2007 07:39 PM