Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 1, 2010, 10:42 PM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Coast Canada
Posts: 175
Exclamation My GPU lost its' OC?! Help


Hi All, Haven't been around here in a while.
Ever since I installed Win 7 Ultimate I have been on a mission to max out my Overclocks one more time to squeeze every last FPS I can out of my Rig while I can. But I am running into some issues. While I was just trying to OC my GPU Via EVGA precision and using ATITool's Artifact, I was getting some very frustrating results. Before I upgraded my OS, I was able to OC my GPU's Core to at least 720Mhz without getting any Artifacts (While leaving my shader clock at 1452 and Mem at 1100Mhz). And I knew I could push it more before the new, But there really wasn't a need to because I could play my games at the max Settings and run them at acceptable FPS(35-60 FPS). Now with new games coming out like Stalker COP just to name one for this post, I am seeing that I need to really push my GPU and
to levels higher than before if I want to keep the Eyecandy on while maintaining decent FPS.
So, I just tried a mild OC of 680Mhz on my Core while leaving my shader at 1452Mhz and Mem at 1100Mhz. I ran the Artifact scanner, And two mins later I get some very small dots on the screen. So I abort the test and here I am wondering what is happening to my once decent Overclock on my GPU. I even backed my Mem down to its' stock speed and I was able to hit 700Mhz on the core before I got little artifacts. But this is nowhere near what I was able to hit before
So I am wondering if I run the EVGA tuner and add some voltage to my GPU will I be able to get my Overclock to go higher without gettting artifacts?? And BTW, My temps during these little tests where very good, My GPU never went higher than 70C.
I guess I am wondering is my Core clock Overclock artifacting limited to Voltage? Will adding voltage help my GPU not Artifact? Or will it just make things worse?
And also BTW, When I was hitting my previous higher Overclocks I hardly ever used them. I usually just kept my GPU at stock clocks unless I was playing Crysis or Benching, And even then it was not for very long periods. So my GPU was not abused just to clear the air.
What is happening guys? Why is my GPU now not able to hit 700 Mhz and not Artifact
Cheers
__________________
System spec: Intel i7 2600k, Gigabyte GTX 570 Super Overclock, Kingston DDR3 2X4 GB sticks, ASUS P8P67 PRO, Cooler Master 700 watt PSU, 750GB*2 Sata,SATA III 1TB HDD Acer 24 Widescreen, Antec 300, Windows 7 Ultimate 64 Bit
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 2, 2010, 06:22 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Location: Brampton,Ontario
Posts: 29

My System Specs

Default

Just a few ideas,maybe a latest driver reinstall or video card temperatures
increased?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 3, 2010, 10:35 PM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2009
Location: Montréal
Posts: 143

My System Specs

Default re

I think i have read that the nvidia driver ad a few issue these day. Just update to the newer one and keep us inform!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 4, 2010, 05:26 PM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Coast Canada
Posts: 175
Default

So I just installed the latest driver last night, the 196.75. So I will be running some tests tonight:)
__________________
System spec: Intel i7 2600k, Gigabyte GTX 570 Super Overclock, Kingston DDR3 2X4 GB sticks, ASUS P8P67 PRO, Cooler Master 700 watt PSU, 750GB*2 Sata,SATA III 1TB HDD Acer 24 Widescreen, Antec 300, Windows 7 Ultimate 64 Bit
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost my bigadv MarkOne HardwareCanucks F@H Team 19 January 26, 2010 06:05 PM
[WTB] Looking to replace what i lost Beermaster Buy/Sell & Trade 9 October 14, 2009 10:27 PM
Lost Generation Eldonko Off Topic 13 February 2, 2009 03:39 PM
Lost Planet omgwtf Gaming 6 September 11, 2007 10:46 AM
im lost Rapid-X Video Cards 4 July 24, 2007 03:42 PM