Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   Overclocking, Tweaking and Benchmarking (http://www.hardwarecanucks.com/forum/overclocking-tweaking-benchmarking/)
-   -   My GPU lost its' OC?! Help (http://www.hardwarecanucks.com/forum/overclocking-tweaking-benchmarking/29427-my-gpu-lost-its-oc-help.html)

bushwickbill March 1, 2010 10:42 PM

My GPU lost its' OC?! Help
 
http://forums.overclockersclub.com/s...3.1/spacer.gif
Hi All, Haven't been around here in a while.
Ever since I installed Win 7 Ultimate I have been on a mission to max out my Overclocks one more time to squeeze every last FPS I can out of my Rig while I can. But I am running into some issues. While I was just trying to OC my GPU Via EVGA precision and using ATITool's Artifact, I was getting some very frustrating results. Before I upgraded my OS, I was able to OC my GPU's Core to at least 720Mhz without getting any Artifacts (While leaving my shader clock at 1452 and Mem at 1100Mhz). And I knew I could push it more before the new, But there really wasn't a need to because I could play my games at the max Settings and run them at acceptable FPS(35-60 FPS). Now with new games coming out like Stalker COP just to name one for this post, I am seeing that I need to really push my GPU and
to levels higher than before if I want to keep the Eyecandy on while maintaining decent FPS.
So, I just tried a mild OC of 680Mhz on my Core while leaving my shader at 1452Mhz and Mem at 1100Mhz. I ran the Artifact scanner, And two mins later I get some very small dots on the screen. So I abort the test and here I am wondering what is happening to my once decent Overclock on my GPU. I even backed my Mem down to its' stock speed and I was able to hit 700Mhz on the core before I got little artifacts. But this is nowhere near what I was able to hit before
So I am wondering if I run the EVGA tuner and add some voltage to my GPU will I be able to get my Overclock to go higher without gettting artifacts?? And BTW, My temps during these little tests where very good, My GPU never went higher than 70C.
I guess I am wondering is my Core clock Overclock artifacting limited to Voltage? Will adding voltage help my GPU not Artifact? Or will it just make things worse?
And also BTW, When I was hitting my previous higher Overclocks I hardly ever used them. I usually just kept my GPU at stock clocks unless I was playing Crysis or Benching, And even then it was not for very long periods. So my GPU was not abused just to clear the air.
What is happening guys? Why is my GPU now not able to hit 700 Mhz and not Artifact:sad:
Cheers

puroman1 March 2, 2010 06:22 PM

Just a few ideas,maybe a latest driver reinstall or video card temperatures
increased?

Mavvens March 3, 2010 10:35 PM

re
 
I think i have read that the nvidia driver ad a few issue these day. Just update to the newer one and keep us inform!

bushwickbill March 4, 2010 05:26 PM

So I just installed the latest driver last night, the 196.75. So I will be running some tests tonight:)


All times are GMT -7. The time now is 03:01 PM.