Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 1, 2010, 04:06 PM
MVP
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 299

My System Specs

Default Successful 550 unlock (i think)

well i finally got to it today, Decided it was time for some extra juice. I unlocked my 550 on my m4a785td-v evo and i think it was a success . All four cores seems to be installed and running though i'm not sure how stable they are.

At first it was unstable for sure, i tried to play some crisis warhead to see and as it was loading my pc restarted. So through cpu z i upped my voltage to 1.4 volts from 1.35 and first ttry seem to do the trick. I was able to play crisis and it not only loaded a bit faster but even might have help the in game performance a bit though my over clocked 5670 is my bottle neck. Anyhow i played warhead for about 15 minutes and then after that i tried testing my windows scores to see if it would upgrade and what do you know my cpu score went from 6.5 (st0ck 550) to 7.3(stock b50 unlock) and my ram scored even jumped a decimal to 7.5 forom 7.4 if this unlock even had anything to do with it. I noticed my tempurature were out of wack(-258) when i checked them in amd overdrive though i could get a reading in bios, but i think this is normal. Still have to up my voltage through bios so its permaenant but 1.4 volts seemed to do it

So what do you guys reccomended i use to further test the stability on this thing? it seems stable , lets find out if i got lucky
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 1, 2010, 04:19 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,075

My System Specs

Default

OCCT or Prime 95.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 1, 2010, 04:39 PM
MVP
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 299

My System Specs

Default

thank sugarj
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 1, 2010, 04:41 PM
MVP
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 299

My System Specs

Default

and another thing, am i supposed to disable cool n quiet? I never did it but my machine never blew up


i see alot of people on the internet saying disable cool n and quit as one of the step and some even say your machine wont post unless you do so. Well i didn't and everything is dandy so far, should i immediaetly ?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 1, 2010, 05:53 PM
Silvgearx's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Toronto
Posts: 2,106

My System Specs

Default

Shouldn't matter, my CnQ is enable and I been running B50 x4 since launch date. but I am only running it at 3.4ghz + stock volts.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 1, 2010, 06:34 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,824

My System Specs

Default

wicked free quad good one
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 1, 2010, 09:53 PM
Mook06's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2009
Location: Vancouver Island
Posts: 113

My System Specs

Default

550's ftw, performance of a E8400 for 100$ even if it doesnt unlock, if it does, pwnage! great performance per dollar either way
ive built 4 systems with them so far, 2 have unlocked stable, 1 did not(did not try any extra voltage), and 1 i haven't tested yet
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 1, 2010, 10:42 PM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,039

My System Specs

Default

I've typically done x4 and 1.475v to 1.525v at 3.8ghz with these processors.

I do 24 hours of testing using 2 copies of Orthos (one for 0 and 1 and one copy for 2 and 3). I finalize it with a test using Folding@Home. I use the least amount of voltage I can that still passes these 2 parameters.

Some will say my method is overkill but these machines run 24/7 and don't lock up or have problems.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 2, 2010, 01:41 AM
Silvgearx's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Toronto
Posts: 2,106

My System Specs

Default

Yea, back in june 2009 I just wanted a cheap O 4ghz dual core. Man I was furious that its such a piece of shit that can't do 4ghz. Max was 3.9ghz at 1.55volts I was like OMFG so close to 4ghz and its not .

Then when I saw a thread at XS, about these chips unlocking. Then I was like WTF a quad for $120

Odd little chip, what ever is sable in 2 core, its the same for 4 I swear its a 955BE


P.S man these AMD boards suck for ram timing. Lowest cas is 5

Last edited by Silvgearx; March 2, 2010 at 01:48 AM.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 2, 2010, 08:38 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2010
Location: Toronto
Posts: 161

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by johnnyblazzwa View Post
and another thing, am i supposed to disable cool n quiet? I never did it but my machine never blew up


i see alot of people on the internet saying disable cool n and quit as one of the step and some even say your machine wont post unless you do so. Well i didn't and everything is dandy so far, should i immediaetly ?
Are you still on a 32 bit OS? I find that 64 bit OSs only overclock so far with C&N enabled before there are all sorts of random crashes and stability problems.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some help with AMD Phenom II X2 550BE unlock please? revix CPU's and Motherboards 13 January 6, 2010 08:56 PM
AMD unlock phil3_66666 CPU's and Motherboards 5 November 17, 2009 05:46 PM
unlock PII and instability ebdoradz Overclocking, Tweaking and Benchmarking 10 August 26, 2009 05:28 PM
Help!! I can't unlock these RAID Drives!? bushwickbill Troubleshooting 38 July 30, 2008 10:51 PM
First Successful Overclock vintank Overclocking, Tweaking and Benchmarking 15 January 25, 2008 11:09 AM